En gemensam historia kanske vore något?

Som många andra kriminella grupper har även riksdagsledamöterna som drev igenom FRA-lagen svårt att hålla sig till samma gemensamma lögn. Folk är individer helt enkelt och vill alltid hitta på egna historier. Det var nog lättare på den tiden då de rakt av vägrade att svara på mail angående FRA-lagen, för behövde de inte ljuga alls kunde de ju inte falla pladask för att de inte ljög likadant.

Jag har ett intressant exempel här: Moderaten Malin Löfsjögård menar att vi behöver ”signalspaning” för att kunna avvärja och bemöta hot mot vårt lands säkerhet såsom ”militära angrepp, omfattande gränsöverskridande terrorism, IT-angrepp och spridning av massförstörelsevapen”.

Inget egendomligt i det, samma absurda skrämselpropaganda har de övriga quislingarna också försökt sig på. Vårt land ligger ju inte i någon oerhörd riskzon för något av det där- utom IT-angrepp, men menar Löfsjögård verkligen att FRA kan skydda oss emot datavirus och hacking? Jag är skeptisk.

Men det riktigt intressanta kommer längre fram. Löfsjögård garanterar att FRA inte ska läsa privata mail, att FRA inte ens har rätt att signalspana hur som helst innan de först fått tillstånd. Enskilda, fysiska personer kan inte bli föremål för signalspaning utan det rör sig om grupper och verksamheter som kan utgöra yttre hot. Så säger Löfsjögård. Hon hävdar också att FRA inte sysslar med polisiär verksamhet av något slag.

Men allt det där rimmar väldigt illa med vad moderaten Lars Elinderson skrivit. För enligt honom så ska den svenska säkerhetstjänsten ha rätt att lyssna på mobiltelefoner och läsa e-mail. Och inte bara för att skydda landet mot militära angrepp, omfattande gränsöverskridande terrorism, IT-angrepp och spridning av massförstörelsevapen, utan också för att gripa ”bankrånare och våldsmän”.

Alltihop är naturligtvis väldigt intressant. Här har vi två moderater som båda röstat för FRA-lagen men som, åtminstone enligt vad de säger, har helt olika åsikt om vad lagen innebär.

Nu ska ju förstås inte Elinderson anklagas för att påstå att FRA ska gripa bankrånare eller våldsmän. Nej minsann. Hans åsikt är ju snarare att FRA ska överlämna sina uppgifter om sådana, och naturligtvis om andra tjyvar och banditer, till Farbror Polisen.

Vem av de båda moderaterna har sagt sanningen? Sannolikt ingen av dem. Det är bara det att de lämnat ut olika lögner.

Vad gäller den kriminella FRA-lagen så kan jag glatt meddela att den ideella stiftelsen Centrum för Rättvisa har anmält den till Europadomstolen för mänskliga rättigheter i Strasbourg, efter en noggrann juridisk granskning där de upptäckt att den är lika långtgående som en brittisk signalspaningslag som domstolen underkänt.

Greppet kring skurkarna i riksdagen hårdnar för var dag! Allt fler av borgarna börjar nu själva slutligen få upp ögonen och backa ifrån vad de gjort. Sannolikt inte på grund av att de kommit till insikt om hur galen FRA-lagen är, utan snarare för att de börjar inse att Alliansregeringsskeppet snabbt håller på att sjunka med man och allt för att de inte kastar FRA-lagen överbord.

Fascistskutan sjunker förstås iallafall, det är oundvikligt, men en och annan av de lismande matroserna kanske lyckas simma iland ifall de sköter sig väl… Med detta alltså menat: Det är dags att börja bete sig vettigt för borgar-riksdagsledamöter om de vill fortsätta med en politisk karriär efter nästa val.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s