Fjollorna gör homosexuella en otjänst

Det här är en kolumn som jag skrev för många år sen, men jag tycker den passar bra såhär precis efter gladstoltfestivalen, speciellt som det är vissa som faktiskt bloggat om mig och mina åsikter i min förra kolumn:

”Man ser dem överallt nuförtiden. Fjollorna. Bögar som läspar och viftar med händerna på ”feminint” manér. Ofta är de utklädda till kvinnor och kallas för samlingsnamnet ”transor”, vilket faktiskt kan innebära såväl transsexuella, transvestiter, hermafroditer och säkert ytterligare några saker.

De drar igång klubbar, fester, manifestationer och parader. Där dansar transvestiterna och sjunger playback till gamla discosånger från 70- och 80-talen, där strippar fjollbögarna i sina glittrande rosa kostymer, där görs schlagerartister till homoikoner och glamour betyder inte längre lyx, utan snarare kitsch. Och där möter man naturligtvis diverseminister Mona Sahlin och alla andra som vill visa att de är politiskt korrekta.

Mona Sahlin talar leende om att den enda förutfattade meningen hon haft om homosexuella visat sig stämma, och den är att de har roliga fester. Därmed visar fru Sahlin att hon inte fattat någonting och att hon såväl som fjollorna, dessa självpåtagna talespersoner för alla sexuella minoriteter, lurar svenska folket och driver in de förutfattade meningarna ännu mer.

För alla homosexuella är nämligen inte fjollor. De allra flesta av dem är helt vanliga ordinära Medelsvenssons. Man ser ingen som helst skillnad mellan dem eller någon som är heterosexuell, och det är ingen skillnad åsiktsmässigt heller. Naturligtvis är de som alla andra människor unika individer- men inte vare sig mer eller mindre unika eller extrema än vad någon heterosexuell är. De flesta av dem har endast det gemensamt att de attraheras av personer av sitt eget kön.

Visst finns det fjollbögar, she-males, hermafroditer, transvestiter, transsexuella, stud-flator, läderbögar och allt vad man kan hitta på. Och självklart har de alla rätt att vara som de själva vill. Och om Mona Sahlin tycker deras fester är roliga så är det ju bara bra.

Men hon ska inte tro att det är något speciellt homosexuellt med dessa fester. Istället färgas festerna av de som går dit- till exempel hon själv.

Vad är nu vitsen med allt det här om att ”gå ut ur garderoben” kan man också fråga sig? Är det inte vars och ens ensak vad för sexuell tillhörighet man har? Varför ”gå ut” med det? OK, nu kan jag officiellt gå ut och erkänna: jag är heterosexuell. Mer än så är det inte. Och vad spelar det för roll? Lika lite roll borde det ha spelat om jag var homosexuell.

Men nu vet vi ju att det inte är så. Alla hade genast fått en massa förutfattade meningar om mig ifall så hade varit fallet. Dessa förutfattade meningar kommer inte enbart ifrån knepiga griller från religioner och sådant.

Delvis kommer de tyvärr från fjollorna och deras manifestationer. De vill säkert inget annat än att homosexuella ska ha samma status som heterosexuella. Men genom att de själva axlar en roll som egentligen inte tillhör någon i gemen- det vore samma som att hävda att alla vita män i övre medelåldern är direktörer, eftersom de flesta direktörer är vita män i övre medelåldern- skapar de allt fler förutfattade meningar som de själva visar ”stämma”.

Jodå, alla homofiler gillar schlager. Jodå, de gillar kitsch också. Och antingen är de väldigt fjolliga eller riktigt macho. Lössläppta är de med.

Någon som känner igen sig?”

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s