Hormonrubbningar

Igår var det rabalder om att det är mycket färre kvinnor mellan 15-45 år idag som käkar p-piller än det var för tio år sedan. Bra, säger jag! Sån där skit är åt helvete och ställer bara till det.

Nu är det inte så att jag tycker de ska bli gravida istället. Nej, långtifrån. Men det finns ju många andra preventivmedel och p-piller skyddar inte mot sjukdomar.

Vad gör då p-piller? Låt se. Det rör om hormonbalansen av bara fan på alla sätt och vis. Jag känner kvinnor som har blivit helt apatiska av att äta det där giftet. Depression är inte ovanligt och inte heller blockering av känslor såsom kärlek. Livet blir grått och ingenting har någon mening.

Men hey! De blir ju iallafall inte på smällen!

Tyvärr slutar det inte där. Vad som finns i p-pillren stannar nämligen inte i deras kroppar utan tar sig vidare ut i stora världen genom toaletten. Och vad händer sen?

Ja, i stora världen finns det ju som alla vet gott om levande varelser. Men p-piller är ju inte framtagna för att alla levande varelser ska mumsa på dem. Vad som kan hända är alltså att somliga djur plötsligt slutar få ungar. Vad som har hänt är att somliga fiskar har blivit sterila hermafroditer.

Det är en sak som RFSU håller käft om, eller kanske inte ens känner till…

Jepp, så funkar det med människor och våra uppfunna kemiska substanser. Det handlar naturligtvis inte bara om p-piller utan om alla typer av konstiga droger som folk stoppar i sig. Därför är det nyttigt att knapra på så lite som möjligt. En sån sak är p-piller. Det finns två preventivmedel som är mycket bättre: Kondomer och steriliseringar.

Så varför välja det tredje alternativet som ställer till det både för en själv och för andra?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s