”I am not and have never been a member of The Communist Party”

En gång i tiden i Det Stora Landet I Väster, Land of the Brave and Free, The Best Country int the World, landet där alla får leva som de vill, sålänge de vill leva enligt Our Way of Life och strävar efter The American Dream, levde en man vid namn J. Edgar Hoover.

Han levde före sin tid. Han hade en dröm, långt innan Martin Luther King hade någon. Han insåg att för att kunna leva demokratiskt måste man töja lite på demokratin, långt innan Lennart Pettersson eller någon annan låtsasdemokrat i Sveriges Riksdag funderat över saken.

Så han satte igång med ett stort projekt: Han jagade kommunister. Nuförtiden kallas det visst för ”häxjakt”, men på den tiden uppskattades Hoover för sitt viktiga arbete att slakt… Eh, bevara demokratin.

En damm blev döpt efter denna store demokrat, kan man tänka sig!

Kanske kommer en damm att bli döpt efter centerpartisten Lennart Pettersson? Jag skrev ett mail till honom och frågade lite angående det han skrivit tidigare, att FRA skulle spionera efter naziverksamhet. Jag påminde honom om att FRA tidigare olagligt spionerat på kommunister, jag förklarade att det är lagligt att vara såväl kommunist som nazist här i Konungariket Sverige.

Såhär svarade Pettersson:

”För mig är inte nazistverksamhet demokratisk – och inte de gamla kommunisterna heller för den delen. Det måste därför vara varje demokratiskt lands rättighet att ha kontroll på krafter som vill ha ett annat styre över samhället. Det är en sak att partier kan vara demokratiskt valda men en helt annan om de inte är demokrater.”

Ser man på. Det innebär ju att Pettersson inte heller själv är någon demokrat. Precis som Hoover alltså. Det ligger inget demokratiskt i att hålla koll på personer som staten ogillar när dessa inte misstänks att bryta mot lagen.

Men såväl centerpartistiska riksdagsledamöter som FBI-chefer har rätt att inte vara demokrater. Precis som nazister och kommunister har de full rätt till sina politiska åsikter.

Men ingen av dem har rätt till bedrägeri…

En sak som Hoover sysslade med, var att söka upp komprometterande fakta om politiker. Det gör säkert FRA också, men vad gäller Pettersson behövs inte det. Han avslöjar ju allting själv…

Detta inlägg publicerades i Historiska sagor och sagolika historier och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s