Pengar eller makt- åt Töntfadern?

En gång i tiden för längesedan (eller nja, några år sedan iallafall) var det några snubbar som bestämde sig för att starta ett svenskt fantasycommunity på internet. Själva planen var egentligen ganska bra, och även om somliga av dem var riktiga idioter så var vissa andra hur trevliga som helst.

Så i början var det mesta gott och väl, kan man säga, förutom ganska mycket buggar och annat skräp. Och sen det där då att i de flesta communitys brukar det dyka upp bråkstakar och troll, så även här, och här var bråkstakarna och trollen ofta antingen moderatorer, kodare och andra crewmedlemar, eller också deras vänner…

Men ändå. Det mesta var gott och väl och medlemmarna blev tusentals. Fast sen blev allt bara sämre och sämre. Fler och fler bråkstakar dök upp, mer och mer buggar och allt var rena vilda västern i forumen. Moderatorerna plockade undan sina ovänner och lät sina polare skriva vilken skit som helst.

Men det stora problemet för communityt var pengar. Det är inte gratis att driva ett community.

Men då var det en som kom på en plan. De skulle låtsas att communityt egentligen handlade om spel och inte bara om fantasy- hihihi!- och så skulle de göra om alltihop till en demokratisk förening. På det viset skulle de kunna få en massa pengar ifrån Sverok, paraplyorganisationen för spelföreningar i Sverige.

Ingen dum idé, kan tyckas. Men jo, det var en dum idé. Nu var de ju tvungna att försöka vara någorlunda demokratiska. Jobbigt!

Fast egentligen, speciellt demokratiska behövde de faktiskt inte vara. Bara sådär lite på låtsas, ungefär som Sverok självt.

Men det hjälpte inte för Überbossen som en gång i tiden skapat communityt. Han ville ju vara Überführer! Han ville ha total makt! Nu blev det inte så. Nu plockades istället makten av fingerfärdiga byråkrater, sossar och lite annat patrask.

Man ska väl kanske inte säga att communityt blev så värst mycket mer demokratiskt av detta, men iallafall annorlunda. Efter ganska mycket föreningsbråk så blev faktiskt vilda västern-moderationen lite mer hyfsad. Bara det! Inte illa, skulle man kunna säga.

Fast Überführer gillade det naturligtvis inte. Sen gick det några år då och Überführer och hans polare blev bittra föredettingar.

Det var nu som de bestämde sig: De skulle göra en revolution! Hahahaha! De skulle minsann se till att fixa ihop ett nytt fantasycommunity, där de hade makten!

Ser man på. Där kommer de inte få pengar av Sverok, men det ordnar sig nog.

Men vad som är intressant är att de med flit nu försöker skada sin förening. Enligt stadgarna får styrelsen nu sparka ut dem ur föreningen.

Fast så blir det ju inte. Sannolikt är de nämligen polare och kanske rentav själva med i styrelsen.

Men ändå. Det är roligt att läsa revolutions-bloggen där de babblar om hur de ska parasitera och minsann ställa till det. Varför det egentligen? De är inga rovriddare även om de låtsas det. De är bara vanliga töntar.

Detta inlägg publicerades i Historiska sagor och sagolika historier och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s