Politiska brottslingar- i Sverige?

Nu har FRA-anhängarna försagt sig. Nu vet vi vad FRA:s spioneri är till för. Gissa vad hot mot Rikets säkerhet är? Om jag säger att för inte så längesen spionerade säkerhetstjänsten olagligt på kommunister?

Ja, sannolikt räknas även kommunister fortfarande som ett hot mot Rikets säkerhet av de här personerna. Men det var inte kommunister centerpartisten Lennart Pettersson öppet erkände i ett mail jag läst (Jag ”signalspanade” inte mailet, jag fick tillstånd att läsa det.) att han tyckte FRA skulle spana på. Det handlade istället om naziverksamhet.

Spelar det någon roll undrar jag då? Ja, för Pettersson spelar det säkert stor roll. Det är nämligen Politiskt Korrekt att göra lite vad man vill mot nazister, men däremot inte mot kommunister. Så därför spelar det stor roll.

Men i en så kallad demokratisk stat har man, så länge man inte bryter mot lagen, lika stor rätt att syssla med naziverksamhet som man har att liksom Pettersson syssla med Centerpartiverksamhet.

Historien upprepar sig.

Förr kommunisterna, nu nazisterna, och lita på att det blir fler ”politiska brottslingar” som kommer att drabbas hårt av signalspaning. Utan att egentligen vara några brottslingar, men alltså… Såna otrevliga typer är det väl ändå ingen som bryr sig om?

Taskigt, Lennart Pettersson, men för min del trivs jag mycket bättre med kommunister och nazister som följer Sveriges grundlagar än centerpartister som bryter emot dem.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s