Rasism inom politiken

I politiken är vad som helst rasism. ”Rasist” är ett ord i svensk politik som används istället för ”vargen kommer”. Om man vill svärta ner någon så säger man att han eller hon är rasist. Då blir alla upprörda och tycker att personen ifråga ska avgå.

Nu är det folkpartisten Camilla Lindberg som är rasist. Hennes plånbok hade tydligen blivit bestulen av en muslim, och så hade hon sagt i polisanmälan att han hade stulit den för att hon var judinna. Därefter skrek Aftonbladet och Expressen att hon var rasist.

Nu var hon ju visserligen inte judinna, så uppenbarligen hade hon inte varit helt seriös i polisanmälan. Men än sen då? Judinna eller ej, så hade hon ju inte sagt något rasistiskt- bara framhållit fakta: Att mannen som stulit hennes plånbok var muslim. Hon hade inte sagt något om muslimer i gemen (förresten så är ”muslimer” inte någon ras), heller, bara om just denne plånbokstjuven.

Är det rasistiskt att berätta så mycket som möjligt för polisen om en människa som stulit ens plånbok?

Nu handlade det tydligen om att hon debatterat med plånbokstjuven om Israel. Camilla Lindberg är tydligen pro-Israel. Det hade jag kunnat förstå ifall allmänheten var förbannad över. Själv betraktar jag det ungefär som att vara pro-Sovjet. Så jag ser Camilla Lindberg som tämligen smaklös vad gäller somliga åsikter.

Men jag ser henne inte som en sämre människa ändå. Hon är fortfarande samma modiga kvinna som röstade emot FRA. Jag tror inte att det är en slump att den här anti-nyheten där hon helt grundlöst anklagats för att vara rasist dykt upp just nu. Många folkpartister är livrädda för henne och vill sabotera hennes karriär.

Då räcker det inte för henne att köra en Mona Sahlin genom att mingla runt på Pridefestivalen. Hon måste uttala sig mycket försiktigt som om hon alltid talade till femåringar, annars kommer påståendena och anti-nyheterna.

Men var är nyheten om att hon blivit utsatt för utpressning?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s