Sexualitetsrasism

Nu är det alltså dags för Mona Sahlins stora reklamjippo i Stockholm igen. Hon ska få lov att dansa omkring med personer som minsann inte är några tråkiga heterofiler, utan faktiskt är jättemoderna och stolta över det också och mycket bättre på mode och frisering och sånt där, men det får egentligen inte jag säga för det kan uppfattas som en kränkning isåfall.

Men de får säga det. Att de är coolare och duktigare än jag. Det är ingen kränkning.

Japp, det ska bli Gladstoltfestival och Sahlin ska väl som vanligt dyka upp och vara nästan cool hon också eftersom hon får lov att dansa och tala om att hon stödjer gaykulturen.

Jag har läst lite bloggar nu om det kommande jippot och åsikter däromkring. I en blogg beskrev en person hur hon älskade Pride på grund av den massgemenskap hon kände där. I slutet på inlägget konstaterade hon att hon hade blivit en bra nazist, och jag håller med.

I en annan blogg förklarade en man vid namn Åsiktstorped att han minsann vet allt möjligt om heterofiler som jag. Utan att känna mig vet han allt om mig, för han är ju bög. Och eftersom inte jag är det, då vet han vad jag är för en normativ människa.

Jag tycker det där är sorgligt. Det är sexualitetsrasism.

Eftersom han är homosexuell tar han sig rätten att tala för alla som också är det och det han säger är fördomsfullt. Inte bara mot mig som är heterosexuell- han kallar en homosexuell kille för ”Onkel Tom” eftersom den här killen inte gillar Pride och inte delar Åsiktstorpedens åsikter.

Och jag, jag kan inget veta om saker och ting, inte bara för att jag är heterosexuell utan också för att jag inte tycker att en sexuell läggning är något att vara stolt över.

Jag tycker inte heller att hudfärg, religion eller kön är saker att vara stolt över. Sådana saker har man inte åstadkommit själv, utom religionen då visserligen. Men jag tycker inte att den är något att vara stolt över ändå- sin tro kan man inte rå över.

Jag tycker det är sorgligt att somliga människor så gärna vill placera alla i grupper, helst i ”vi mot dom-grupper” så de kan känna samhörighet och motstånd. Grupper som kan bli ännu starkare med lite mobbing emot andra i gruppen som inte helt passar in där.

Jag respekterar människor som visar att de har egna tankar utan att behöva tillhöra någon särskild grupp.

Åsiktstorpeden hälsar till alla heterosexuella att Pride inte är till för oss.

Det gör ingenting för min del, för jag hade ändå inte viljat gå dit, men jag tycker det är synd att Åsiktstorpeden på grund av att han själv blivit diskriminerad (?) själv handlar på samma sätt emot andra och därmed gör sig till en av sina motståndare.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s