DéFRA vu

Så nu är det Centerpartiet som är igång igen och tror att de är listiga. Planen går alltså, precis som med Federley, ut på att framställa det som om de är liberala och har hittat på en ny och jättebra variant av FRA-lagen, när det egentligen är så att de bara försöker luras och få folk att lugna ner sig och gå med på spioneriet.

Den här gången ska spioneriet inte riktas mot svenskar, säger de. FRA ska fortfarande få kika in på internet, men inte titta på något som börjar eller slutar i Sverige.

Hur dumma är Centerns propagandasnubbar egentligen? Tror de faktiskt att någon går på det där? Lärde de sig ingenting efter förra försöket?

Först och främst, hur ska FRA lyckas hålla koll på om någonting börjar eller slutar i Sverige? Och om de faktiskt lyckades med det vore det ju ett bra sätt för terrorister och ryssar att se till att FRA inte höll koll på dem- bara att åka till Sverige och sköta all verksamhet härifrån.

Fast det är klart. Om FRA kunde hålla koll på dem så skulle de ju göra det ändå, oavsett ifall deras verksamhet började eller slutade i Sverige eller i Långtbortistan. För det där dumma lagändringsförslaget är bara rappakalja som någon idiot i Centern hittat på för att Centern är lika korkat som resten av regeringen.

Man förstår ju i och för sig hur de tänker. Folk är i allmänhet dumma och låter myndigheterna göra precis vad som helst. Men FRA är annorlunda och det borde de faktiskt ha fattat vid det här laget.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s