Den största manshaterskan av dem alla?

Den heltokiga bloggen Newsmill, som för inte så längesedan publicerade Jessica Zandéns och Cecilia Gyllenhammars tossiga BDSM-fantasi om ömhet genom ett slag över munnen, har nu sjunkigt ännu djupare ner i träsket genom att hjälpa könsrasisten Ireen von Wachenfeldt att bajsa ut sitt hat och sin avsky mot halva världsbefolkningen.

Wachenfeldt är alltså den där galningen som var ordförande i manshatarorganisationen ROKS, när de var som mest seriösa med att tro på Eva Lundgrens fantasier om stora manliga satanistnätverk som grävde ner spädbarn i skogen. Det var även Wachenfeldt som spydde ur sig det intressanta citatet att ”män är djur” under en TV-intervju. Så vid det här laget borde väl de flesta veta ungefär vilken sorts människa man har att göra med när hon är i farten.

Den här gången handlar konspirationsteorin om den senaste skolmassakern i Finland. Matti Juhani mördade sina klasskamrater ”för att han var man”.

Ja, men det är ju självklart. Män är våldsamma djur som redan i dagis börjar rycka flickorna i håret, beskriver Wachenfeldt, och ju äldre djuren blir, desto farligare och mer våldsamma blir de. Wachenfeldt skriver i sin sexistiska hatblogg att vi måste låta de unga tjejerna ta plats på de unga killarnas bekostnad, att tjejgrupper måste startas där utbildade vuxna ska hjälpa barnen att ifrågasätta och stå emot den sneda maktfördelningen mellan kön i samhället.

Men då ställer jag frågan: Varför det? Vad är meningen med det, vad är vitsen att ens försöka? Enligt Wachenfeldts egen teori är ju män av naturen våldsamma djur. Allting är som det ska vara om det är så att männen sitter högst på pyramiden (vilket jag inte håller med om), det är ingen idé att försöka arbeta emot naturens lagar. Det är bara att inse att kvinnorna ska vara lägre stående varelser.

Ja, det här är alltså inte min åsikt. Det är bara en slutsats jag fått fram genom att fundera lite med Wachenfeldts egna galna teorier.

Det är inte svårt att se hur närbesläktad tantens sexism är med extrem rasism och invandrarhat.

”Det är mest män som utför våldsbrott: Män är våldsamma.”

”Det är mest invandrare som sitter i fängelse: Invandrare är kriminella.”

Feminister brukar inte ha så svårt att inse att de allra flesta invandrare inte är kriminella, och att det därför är fel att bunta ihop alla invandrare i en och samma grupp och påstå att de allihop är brottslingar. Men de tycker inte att det är fel alls att göra exakt så med män.

”95 procent av alla våldsbrott utförs av män”, påpekas det. Detta tror jag visserligen inte på. Jag tror nämligen att en stor del av alla våldsbrott är barnmisshandel, som sedan leder till att de misshandlade barnen blir våldsamma när de vuxit upp. Men vilka är det i majoriteten som uppfostrar barnen och därför oftast misshandlar dem? Är det män eller kvinnor?

Är det vanligare att kvinnor daskar till sina barn än att män gör det? Tja, om våldsamma män blir förbannade på sina barn så tror jag garanterat att de daskar till dem. Men eftersom det är mycket vanligare att kvinnor råkar vara inärheten när barnen bråkar, misstänker jag starkt att det därför också är troligt att det oftast är en kvinna som daskar till ett barn.

Men än sen? Låt säga att det är 95 procent av alla våldsbrott som utförs av män. Det innebär ändå inte att män är våldsamma. Det innebär att vissa män är det. Att så många feminister har så svårt att inse den viktiga skillnaden där, tycker jag är mycket konstigt.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s