Inget för alla…

Ibland har ju skvallerpressen inget att skriva om alls, så det är väl inte så förvånande att Aftonbladet drar till med en artikel om en tanta i Storbritannien som minsann är oskuld fast hon är 105 år. Till en början känns det förstås tragiskt, men gumman är nöjd och belåten så varför är det någon som bryr sig överhuvudtaget egentligen?

Jo, det handlar förstås om moral. Enligt ganska många så är sex egentligen samma sak som kärlek. Har man sex med någon man inte är tillsammans med, så handlar det om något kallt, meningslöst och slabbigt. Däremot om det är någon man är ihop med, ja då blir det mer som en självklarhet, verkar det som.

För min del tror jag att den där moralen kommer sig ifrån den kristna religionen (som själv inspirerat sig från Platon en gång i tiden). Fast där handlar det sedan många hundra år inte längre om någon man älskar, utan snarare om någon man är gift med. För somliga kristna är det alltså inte kärlek och sex som hör ihop. Det är äktenskap och sex.

Inget sex före äktenskapet men däremot massor av sex under vigselnatten. Ja, förövrigt har ju nyplatonismen även smittat av sig i andra religioner. Det verkar som om det alltid är de trista filosofierna som religionerna hörsammar… Jag för min del anser att det varken är kärlek och sex eller äktenskap och sex som är den starka länken. Det är kärlek och äktenskap

Sex är något för vem som helst. Inte fan behöver man älska någon för att ha sex. Och att ha sex bara för att man är gift låter ytterst absurt… Däremot att vara gift utan att vara förälskad, hur kul är väl det?

Skål för kärleken!

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s