Mona Sahlins propaganda i Metro

Idag var det en intervju med Mona Sahlin i Metro, där hon beskriver hur hon ska ta makten över Sverige. Men snälla nån- inte behöver hon någon listig plan kring det. Allt hon behöver göra är ju att luta sig tillbaka, njuta av resan och småle hånfullt åt borgaralliansens idiotiska tillkortakommanden och klanterier, och så naturligtvis då och då inflika ett litet ”såhär kommer det inte att vara när Socialdemokraterna vinner valet!”

Nej, Sahlin behöver inte oroa sig över några svårigheter att ta över makten, för även om hon själv egentligen inte är något trovärdigt alternativ till dagens samhällssabotörer, tycker nog de flesta konstigt nog ändå inte att det finns något bättre. Det är så det blir med ett tvåpartisystem som dagens.

Därför kan Sahlin göra som hon alltid gjort: istället för att prata politik, kan hon säga meningslösa saker i media som att Zlatan är en bra förebild.

Det är i och för sig en slug plan. Bröd och skådespel. Det är många fler som gillar Zlatan än som gillar socialdemokrati, alltså är det mer praktiskt att prata om hur bra Zlatan är, även om det är totalt oväsentligt.

Men om reportern varit intelligent, skulle han ha påpekat det för Sahlin. Det är onödigt att låta politiker dra till sig gratis reklam när media egentligen är ute efter politiska intervjuer. För det får man väl hoppas att media är…

Nå. Sahlin har alltså inga problem med att ta makten. Hennes problem blir istället att göra något med den, för hon kan mycket väl bli tvungen att samarbeta med såväl kommunister som miljövänner och pirater. Det är nog inte hennes grej riktigt, även om de allihop är överens om att Zlatan är en fantastisk förebild…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s