Nya bilar bra för miljön?

Det är inte bara biltillverkarna som vill att man ska köpa nya bilar. Man kan få skattelättnader av att köpa sig en ny bil. Men varför? Ja, det sägs att det är mycket bättre för miljön med nya fräscha hybridbilar än med gamla rostiga 80-talare som det droppar olja som om de var ryska pipelines.

Jo, kanske det. Det låter ju ganska logiskt. Eller?

Problemet är ju bara det att om man ska köpa sig en ny bil och skrota den gamla vartannat år, då får man vara ganska rik, även om man får skattelättnader. Inte sant? Och är det verkligen nyttigt för miljön med allt detta hejdlösa bilskrotande?

Eller är det något jag missar… Hm.

Ja, planen är nog inte att man ska skrota sin tidigare bil när man köper en ny. Planen är istället att man ska lämna in den till försäljaren i samma veva. Till bilförsäljaren. De är ena riktiga svindlare och skojare, bilförsäljare.

Du köper dig en ny fräsch hybridbil och känner dig miljövänlig, och samtidigt är det någon annan jeppe som köper din gamla rostiga 240. Det är nog inte så mycket miljön det handlar om. Det är snarare att bilhandeln måste öka och öka och öka hela tiden, även om de gamla bilarna fortfarande inte behöver skrotats. Alltid är det väl någon 18-åring som vill köpa sig ett billigt vrak att meka med.

Och sen när bilarna slutligen inte längre går att sälja, vad händer då?

Ja, det blir väl som med allt annat skräp. Det köps upp och skickas till Asien där det fördelas, för att därefter köpas tillbaka igen, efter att ha gjort en hel del skada för asiatisk miljö och asiatiska slavarbetare.

Ja, men fan. Det är väl inte bara den svenska miljön som ska saboteras av skrotbilarna?

Tut på er!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s