Sexuella trakasserier- för din karriärs skull

Det här är väl ingen nyhet precis, det var ute i tidningarna redan i januari. Men jag tyckte det kunde vara en intressant sak att belysa.

I Uppsala finns baserat nåt företag med det intetsägande namnet ”Klara K”. Det drivs av Anna Cederquist och Susanna Özmete, som hävdar att Klara K är ett ”karriärnätverk” för kvinnor, men är det så?

Vi ska kolla närmare. De säger sig ha ett ”karriärprogram” där kvinnor ska gå seminarier för att lära sig genvägar till toppen. Seminarierna är inte gratis- 17900 kronor exklusive moms för sex styck, och därefter 4900 exklusive moms ifall man vill gå fler. Men då ingår minsann en kasse med en bok för varje seminarie man går på.

Vad händer då på seminarierna? Jo, där utlovas ”Sveriges bästa föreläsare”. På Klara K:s webplats rekommenderar dessa att man ska bryta med mönster och förutfattade meningar, våga tänka annorlunda, tänka nytt, tänka i nya banor och så vidare.

Men vad är det som slutligen är Klara K:s bästa tips till kvinnor som vill göra karriär? Jo- att de ska ”flörta” med ”rätt man på jobbet”. Aha… Är det att tänka i nya banor? Det är en väldigt gammal genväg för kvinnor i karriären som ofta brukar kallas att ”gå sängvägen”. Själv kallar jag det för horeri. Men Anna Cederquist och Susanna Özmete kallar det att ”använda sin kvinnlighet”.

Jag undrar… Är det horandet som är kvinnlig, eller är det bristen på empati, när man försöker utnyttja någons känslor utan att bry sig om att man kanske sårar personen ifråga?

De här båda känslokalla sociopaterna förklarar:

”Om det hjälper en tycker vi att man ska få använda de verktyg och medel som står till buds för att marknadsföra sig själv.”

Det låter som om de tycker att rent krasst så är allt en kvinna har en möjlighet att förföra alla män, eftersom kvinnor är obegåvade i övrigt och män tänker med sina könsorgan.

Förutom att det knappast ”bryter med förutfattade meningar” om en kvinna beter sig såhär för att nå toppen, tycker jag inte heller att det är speciellt professionellt. Det är knappast ens lagligt- jag tycker nog att det hamnar inom ramen för sexuella trakasserier på arbetstid. Allvarliga saker.

På Klara K:s webplats framhåller de ett citat från Madeleine Albright:

”Det finns en särskild plats i Helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra.”

Jag tycker inte att Klara K verkar hjälpa kvinnor. Jag tycker det i bästa fall verkar vara två kärringar som vill utnyttja dumma, naiva feminister genom att driva dyra seminarier, men annars är det istället två genomruttna sociopater som anser att bästa sättet att gå fram i livet är att utan känslor köra över folk, och som tycker det är smartare för kvinnor i största allmänhet om en enda kvinna horar sig till chefslivet medan alla andra blir utpekade för att vara av samma sort.

Är det så, har de iallafall öppet gått ut i media hur de själva tagit sig fram i karriären…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s