Extra! Extra! Svenska folket rasar! Extra! Extra! Read all about it!

Nu rasar det svenska folket. Igen.

Enligt Ex-pressen, alltså. Ex-pressen är en pålitlig blaska så om den hävdar att svenska folket rasar, då är det så.

Denna gången rasar svenska folket mot djursex. Men det kan väl ändå inte vara sant? Om djur ska få någon avkomma måste de väl ha sex?

Jag tror att svenska folket snarare rasar mot sodomi, tidelag eller zoofili. Svårt att använda rätt ord, eftersom det finns små avvikelser och vissa ord inte längre används. Men kort och gott rasar svenska folket mot människor som har sex med djur.

Jordbruksminister Eskil Erlandsson rasar han också.

Men jag undrar jag. Med tanke på det sätt som både ministern och det svenska folket rasar, skulle det inte vara lämpligare om Sedlighetsminister Göran Hägglund var regeringens talesman i detta fallet?

För uppenbarligen rasar de flesta inte för att de tycker synd om djuren, utan för att de tycker människor som har sex med djur är äckliga. Det här är alltså för de allra flesta en moralisk fråga.

Det handlar inte om djurplågeri- för djurplågeri är ju förbjudet i Konungariket Sverige, det bästa av alla länder- utan det handlar om etik, moral och samhällets mall kring vad som är okej och vad som är äckligt och sjukt.

Det är ingen ny fråga precis. Fram till 1864 blev man halshuggen för sånt här i Konungariket Sverige. Ofta blev även djuren man förgripit sig på avrättade. 80 år senare var det plötsligt inte längre kriminellt.

Vad kan det ha berott på? Svaret är ganska enkelt. Det rör ju sig, som tidigare påpekat, om en moralisk fråga.

När homosexualitet blev avkriminaliserat blev även tidelag det, då båda låg under samma paragraf. Det är också därför som sodomi är ett väldigt luddigt begrepp som kan betyda allt från analsex till sex med djur. Genom århundradena har man helt enkelt inte sett någon större skillnad på olika typer av parafiler och perversioner, allting har rört sig om Diäfwulens fördärv.

Jag ska inte ljuga och påstå att inte även jag tycker att sex med djur är djävligt äckligt. Det tycker jag.

Men det finns ganska mycket jag tycker är äckligt, och jag tycker det är fel att det räknas som helt okej att jag dömer vissa typer av människor som äckel men att jag riskerar fängelse för hets mot folkgrupp om jag rasar emot somliga andra, som kanske enligt mitt tycke är lika äckliga.

Men nu är lagen som det är. Det är okej att rasa mot zoofiler, pedofiler, nazister och våldtäktsmän, så varför inte göra det bara för att jag inte också får rasa mot andra som jag tycker är äckliga, onda och frånstötande?

Verkar jag fördömande? Fördomsfull?

Det tycker inte jag. Hela svenska folket rasar ju, inklusive Jordbruksministern!

Nej, men allvarligt talat. Jag tycker man ska få rasa om man vill det, om precis vad som helst. Yttrandefrihet är viktigt för mig.

Men tillbaka till varför svenska folket nu rasar: Sex med djur. Egentligen tycker jag faktiskt att det borde räcka med nuvarande lagstiftning. Även om jag äcklas av blotta vetskapen om att det finns människor som har sex med djur, anser jag inte att de behöver bestraffas sålänge inte djuren far illa.

Men tyvärr är Konungariket Sverige nog ändå inte det bästa av alla länder- de flesta av alla svenskar är trots allt idioter. Så för att skydda djuren behövs det nog ändå en mindre luddig lag. En som är mer i stil med lagen om sex med barn. Personligen tror jag inte att en 14-åring som av egen vilja har sex med en 20-åring far illa av det, men jag tycker ändå att den lag som finns är bra och behövs, eftersom den är till för att skydda de som kanske blir utnyttjade. Samma sak gäller djur. Folk är dumma, och för att spy ur mig lite fördomar: Sjuka människor är ännu dummare. Därför behövs klara regler. Inte för att svenska folket rasar och vill ha mer etik och moral, utan för att skydda de som riskerar att utnyttjas.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s