Kärlek på Dumburken

Idag är det en väldigt speciell dag. Och då syftar jag inte på Nobelmiddagen, för den handlar ju bara om nobelt folk som Farbror Knugen och andra såna där. Inget vanligt patrask alltså.

Nej, det speciella med den här dagen är att det är den sista dagen att anmäla sig till ”Den rätta för Rosing”.

Åtminstone för den här gången. För det är ju klart att om det blir en populär serie så kommer den fler gånger.

Linda Rosing kommer förstås inte att hitta någon att älska via ett fånigt TV-program. Det funkade inte för henne genom Big Brother och det kommer inte att funka nu heller. Men tydligen gillar folk att titta på TV-serier som handlar om någon som söker kärlek. ”Bonde söker fru” och ”Ensam mamma söker” verkar ju fungera, och ”Den rätta för Rosing” bygger ju på precis samma synopsis. Och kikar man på de där bönderna då så kommer de förstås ingen vart genom att fläka ut sig i Dumburken, och inte de ensamma mammorna heller. Allt det handlar om är att göra en TV-show av det. Och då är det förstås ett genidrag att låta hela TV-serien handla om just Linda Rosing, som redan iförväg är en lagom känd, lagom blond ensam mamma införstådd med spelreglerna, istället för några random bonnläppar som ingen vet något om.

Man får nog säga att det rätta för Rosing mycket väl kan tänkas vara att fläka ut sig i Dumburken och låtsas leta efter Kärleken lite av och till genom åren. Det var så hon blev känd, och det är mest så hon har kommit någon vart. Visst har hon tjänat bra på att flumma runt med sin blogg, men för att fortsätta vara populär behöver hon nog dyka upp i skvaller-TV lite då och då.

Jepp, TV-program om kärleksdrömmar kanske inte är lika populära som ”Du är vad du äter”, ”Lyxfällan” och liknande mer skamliga produktioner, men jag tror det här med Rosing blir mycket mer populärt än det där med bönderna eller de ensamma mammorna.

För jag menar… Folk gillar ju program som handlar om folk som gör bort sig. Karlarna som är med i detta programmet gör ju bort sig ännu mer än bonnläpparna. Eller om det nu är så att somliga tittare menar att det är Rosing som gör bort sig, men då har de missat hela grejen. Hon utför bara ett jobb den här gången. Jag hoppas att de karlar som anmält sig har det i åtanke och att de inte går omkring och hoppas på Kärleken.

Dessvärre tror jag att det mycket väl kan vara så tragiskt att somliga faktiskt håller tummarna på att det ska bli något På Riktigt. Men det blir det inte. Kärleksförhållanden håller ju inte ens i verkligheten, så naturligtvis är det en ännu mindre chans för det när allt är en TV-show. Kanske kan det också vara en av orsakena till att folk glor på skräpet? De är trasiga inombords. Ungefär som varför de tittar på ”romantiska komedier”. De bryr sig inte om att det bara är påhitt, de nöjer sig med att sitta med öl och chips framför Dumburken och drömma… Istället för att söka efter någon att älska i verkligheten.Ser man det så, är ju människorna som är med i de här TV-serierna faktiskt mer av vinnare än de stackare som sitter och tittar på.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s