No, You can´t!

Jag ser det inte precis som någon överraskning att Obama vann popularitetstävlingen over there. Vad jag däremot aldrig upphör att fundera över, är varför svenskarna tror att det spelar någon större roll för vårt land vad det är för jeppe som styr och ställer i USA.

Nu har jag varit övertygad om att det skulle bli Obama i flera veckor, men det var ändå ganska kul med uppesittarnatt. Ungefär som när jag var liten och satt och tittade på Schlagerfestivalen. Inget jag egentligen var intresserad av, men det var på nåt sätt mysigt ändå, tyckte jag på den tiden. Samma känsla inföll nu, det var helt enkelt trevligt.

Sen efteråt höll Obama ett högtidligt, välskrivet tal med god sinnesnärvaro i Chicago inför millioner av gråtande och skrikande demokrater. Väl värt att se.

Men hur trevligt det än var, kunde jag inte hålla med honom i hans budskap: ”Yes, we can!”. Min tolkning av Obamas budskap är att amerikanerna kan nå vart de vill om de är enade och kämpar tillsammans.

Men så är de inte. USA är, och har länge varit, en supermakt i dekadens. En civilisation på väg neråt. De höll sig längre än Sovjet, men de kommer inte att hålla sig länge. De ligger mycket sämre till än Europa. Mycket. Och aldrig kommer de att kunna ena sig och kämpa tillsammans heller.

Annars tror jag nog att Obama kan bli en riktigt bra president. Kanske den bäste amerikanske presidenten någonsin. Fast det kräver väl kanske inte så mycket… Men jag tycker han verkar helt okej när jag läser om hans åsikter. John McCain däremot, usch säger jag bara. Han verkar ju nästan ännu värre än Bush!

Så jag är nöjd. Obama blir nog helt okej. Men ändå. Varken han eller någon annan kan göra något åt det som håller på att hända. Men det ska bli intressant att se om han har lust att skrota Patriot Act och resten av vansinnigheterna.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s