Rödebyhjälten dras i smutsen

Det har varit en svart dag i veckan. Hjälten från Rödeby, som försvarade sitt hem, sin familj och deras vän emot ett överfall av grupperade, beväpnade fiender, har blivit dömd för dråp av hovrätten.

Hovrätten menar att hans nödåtgärder ”går vida utöver det tillåtna”. Jag hoppas verkligen att idioterna som satt i hovrätten och tyckte detta själva kommer att drabbas av något som ens är i närheten av vad den mannen utsattes för, då kommer de nog ha en annan syn på saken…

Men om de kommer att våga försvara sig, det är en annan sak. Den man som numera är dömd för kraftiga förbrytelser som dråp och grov misshandel tog det inte som en lätt sak att plocka upp hagelbössan och ge sig ut på gårdsplanen och försvara sig mot angriparna. Det har han visat ytterst tydligt efteråt, genom att frivilligt gå in i psykvård och göra sig av med sitt vapen.

Det här var en svår sak för honom- trots att det egentligen inte alls rörde sig om något felaktigt. Skurkarna fick vad de förtjänade, men nu ska han betala dem 181800 kronor i skadestånd för att de anföll honom.

Svensk lag är absurd. Han borde istället få medalj av kungen!

Jag hoppas verkligen att han har ork att överklaga den här sjuka domen och gå vidare med ärendet.

Chefsåklagare Tommy Clevenhult tycker att hjälten borde åkt in i fängelse nu när han blivit dömd för dråp. Han anser att mannen gått fri från påföljd, trots det höga skadeståndet. Vad chefsåklagaren inte tänker på, är den svenska synen på kriminalitet. Enligt svensk lag är kriminalitet en form av sjukdom, och påföljder någon sorts vård. Att sitta i fängelse kallas kriminalvård.

Den här mannen har redan frivilligt suttit på psykvård eftersom han mådde så dåligt av händelsen. Det är något som chefsåklagaren borde ta i åtanke.

Det borde förresten även övriga jurister som har något att säga i ärendet: Den här mannen gick inte ut och sköt ihjäl någon för att han tyckte det var en bra idé, utan för att försvara sig och sin familj mot fiender som anföll dem. Det borde vara han som fick pengar i skadestånd istället för tvärtom. Pengar från brottsofferfonden och framförallt från ligisterna som överföll dem.

Men nej, det är istället skurkarna som ska tjäna en hacka. Sverige är förbrytarnas paradis.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s