Störtdykning för svenskarna

Sossarna gnäller om en ”störtdykning” för att ett stort antal idioter som vanligtvis skulle överlåta allt ansvar åt dem, plötsligt fått för sig att istället satsa på andra skurkar och banditer. Varför gnäller sossarna? De har fortfarande det allra största partiet, betydligt större än nummer två i raden av för stora partier.

Det är inte sossarna som har problem. Det är vi svenskar, för att den form av styre som tvingas på oss är en värdelös och odemokratisk variant där vi har nada att säga till om. Blockpolitiken innebär i praktiken att vi bara har en enda grej att välja på mer än vad de hade i Sovjet.

Just det, för i Sovjet gick det att välja på en enda sak. Vi kan välja på två olika. Jippi- pest eller kolera? Svenskt tvåpartisystem…

Det gnälls också över att kommunisterna inte får vara med och leka med sossar och miljönissar. Men än sen då? Vänsterblocket är större än högerblocket och kommer säkert att vinna kommande val. Varför vill sossarna överhuvudtaget ha en samlingsregering?

Varför inte istället köra sin gamla vanliga stil, som de brukat göra under större delen av 1900-talet, och regera på egen hand? De borde väl ändå fatta att kommunister och miljönissar hellre går med på det än att de låter FRAscisterna sitta och styra i ytterligare fyra år?

För egen del undrar jag varför vi har någon regering. Det är bara onödigt. Det är ju ändå riksdagen som fattar beslut.

Det är så mycket som är onödigt i politiken, att om allt det onödiga togs bort skulle det nog knappt vara något annat kvar.

Spela inte med enligt riksdagspartiernas regler! Gå inte med i störtdykningen! Numera finns det ju faktiskt ett alternativ som inte ingår i blockpolitiken: Piratpartiet. Om det kommer in i riksdagen, blir det andra bullar. Då spelar det ingen roll vilka jeppar det är som sitter vid makten. Och det i sin tur kan kanske, men bara kanske, innebära att blockpolitiken dumpas.

Och det vore inte en dag för tidigt.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s