Blufföretaget VistaPrint

Se upp för VistaPrint!

Det är ett sånt där företag, som genom att påstå att saker och ting är gratis vill lura till sig kunder.

Jag fick hem ett spam-mail från VistaPrint (bara det är ju anledning nog att hata dessa skojare) häromdagen. Normalt sett brukar jag snabbt göra mig av med sådana mail, men det såg intressant ut.

Man skulle få 250 visitkort gratis. Rätt av. Det stod ingenting om att de ville ha betalt för packning och frakt eller så- och det vet ju alla att hävdar man att något ska vara gratis, måste man iallafall lägga till ett litet ”*” som längre ner i texten innebär: ”* Exklusive packning och frakt”. Enligt lag.

Men VistaPrint hade inte skrivit någonting alls om det. Så jag ägnade någon timme åt att sitta och göra layout till mina gratis visitkort, och därefter ytterligare någon timme åt att bana mig väg genom VistaPrints ytterst krångliga och dåliga webshop. Den finns där ju inte för att det ska vara lätt för den som vill handla, utan för att det ska vara svårt för någon som blivit ditlurad att ta sig vidare utan att köpa så mycket skräp som möjligt.

Hur som helst, när jag tagit mig till kassan ville VistaPrint ha en massa pengar (sannolikt mer än de djävla visitkorten vore värda) för frakten. Bara sådär.

Då stängde jag ner webplatsen och skickade ett mail till dem att jag inte ville ha med dem att göra.

Fast spammare bryr sig naturligtvis inte om något sådant. De skickade genast ett mail till, där det stod något om att frakten var gratis. Minsann.

I förhoppningen att detta skulle vara ett typ av försök att be om ursäkt, kollade jag för andra gången skojeriföretaget VistaPrint.

Det visade sig naturligtvis att det inte alls handlade om att jag kontaktat dem. Det var bara ytterligare ett försök att lura mig på pengar. Den här gången hamnade jag bland alla möjliga saker- en t-shirt, vykort, stämplar- all möjlig bråte- som enligt VistaPrint var gratis vid beställning. Och precis som det stod i deras nya spam-mail, skulle allting levereras gratis- men som de ”glömt” att skriva i mailet, skulle man isåfall vara tvungen att köpa något för minst 180 kronor…

Ja, det verkar ju väldigt gratis.

Usch. Jag skulle hellre ge mina pengar till Bill Gates än till VistaPrint. Lurendrejeri av det här slaget är bland det äckligaste jag vet.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s