Lögnare och bedragare

Det sitter en mängd banditer och ringer runt till intet ont anande människor och försöker luras. Telefonhoror kallas de ofta, och majoriteten av dem arbetar antingen på elbolag eller på telebolag.

Fram till i januari var jag kund hos ”Energibolaget i Sverige AB”, men en telefonhora från ”Nordic Elförsörjning AB” hade ringt mig under hösten och påstått att allt skulle bli så mycket billigare om jag bytte elbolag till dem istället.

Jag är en man som gärna betalar så lite som möjligt, så trots att jag visste gott och väl vilka bedragare och lögnare jag var i farten med, bytte jag ändå. Bytet tog tre månader, så jag absolut inte skulle behöva betala någon straffavgift. Trots detta skickade Energibolaget i Sverige AB en fet straffavgift på 380 kronor ändå.

Jag kan inte påstå att jag håller med dem i deras reklam:

”Peters princip: Inget krångel. Inga jippon. Inget tjafs. Bara el. Helt enkelt.”

För liksom… Tydligen är ”Energibolaget i Sverige AB” det enda energibolaget i Sverige som kräver att kunder som byter elbolag ska lämna in ett skriftligt avhopp. Krångel, alltså.

Och om man ringer och påpekar att man visst har skickat ett skriftligt avhopp, och de inte fått tag i det, vad händer då? Jo: tjafs.

Både krångel och tjafs med andra ord.

Och de där 380 kronorna vill naturligtvis inte ”Nordic Elförsörjning AB” stå för, trots att deras telefonhora försäkrat att de ska fixa allting kring bytet.

”Jag kan inte säga vad som sagts och inte sagts”, sa idioten jag försöker snacka med på det bedrägliga företaget.

Efter flera samtal med olika personer på båda bolagen, gick Energibolaget i Sverige AB slutligen med på att stryka sin straffavgift (som inte borde ha trillat ner i min brevlåda in the first place).

Det ska de iallafall ha cred för. Nordic el är således ett ännu skurkaktigare företag som jag nu får sitta och dras med ett tag.

Se upp för lögnare därifrån! Blir ni uppringda av Nordic el, svär åt dem och släng på luren!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s