”Raketer och sånt”

Utrikesminister Carl Bildt pratar i Dumburken om att det ska ses till att det blir ett stopp på ”smuggling av raketer och sånt” till Hamas.

Men varför? Det pågår ett krig mellan Palestina och Israel. Är det inte orättvist om bara Israel använder vapen? Borde inte Palestina också ha atombomber, F 16-flyg (eller kanske JAS 39 Gripen?) och Apachehelikoptrar att bombardera Jerusalem med, och rejäla bulldozrar att riva judiska bosättningar med medan det sitter folk därinne?

Eller, vad dum jag är. Hamas är ju en terroristorganisation, medan Israel för sitt krig med en äkta armé. Vad det nu är för skillnad.

Hur som helst tycker jag alla stater har samma rättigheter och därmed måste alltså Palestina ha samma rättigheter som Israel till riktigt livsfarliga saker. Sålunda borde EU se till att ”smugglingen” istället går bättre. Det går ju inte an att kriga med bara raketer, det är inte nyårsafton det handlar om.

Faktum är att det finns pengar att tjäna här, precis som Bush fick ihop en hel del cash genom rätt företag i kriget mot Irak. Man kan alltid tjäna ihop en bra slant på krig och elände. Varför ska Sverige tillverka krigsflygplan om inte planen är att planen ska användas?

Nu finns en möjlighet för SAAB och Bofors, och naturligtvis även för alla svenska grabbar som inte haft möjlighet att göra lumpen eftersom värnplikten håller på att skrotas, men som ändå liksom alla riktiga pojkar längtar efter äventyr och fajting.

Varför hålla på och försöka kväva ett krig som behöver komma ut? Trams! Bättre då att alla parter ges samma möjligheter och alla entreprenörer får sig en ordentlig kosing i samma veva.

Boys will be boys! Men varför inte på ett lite mer rättvist sätt?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s