Sin Citi-bank

Citibank har länge hållit på med löjliga reklamfilmer, där de visar upp nån tant som sitter i en soffa tillsammans med nån bankman från nån annan bank, och så har hon nåt sorts ”förhållande” med ytterligare en bankman från Citibank.

Meddelandet är ”Byt inte bank- skaffa en till”. Citibank menar väl att den är rolig, men den gör mig illamående. Att ha ett konto i en bank är inte att ha ett kärleksförhållande. Att skämta om det är inte roligt- det förringar kärlek och romantiserar bankaffärer.

Otrohet är äckligt, skämt om det är lika roliga som skämt om spyor och avföring.

Vad Citibank gör i sin reklam är att visa upp sig själv som en bank man absolut inte kan lita på. Visserligen finns det väl troligen ingen bank man kan lita på, men ändå. Det är ju ingen vidare reklam iallafall.

Igår fick jag ett brev från Citibank. Där stod ”Välkommen att vänsterprassla med Citibank!” Mer än så behövde jag inte läsa innan brevet åkte i soporna. Vänsterprassel, otrohet- är det någon överhuvudtaget som kan känna att Citibank är en seriös bank?

Inte jag iallafall. Jag känner att Citibank är ett äckligt, skumt, oseriöst företag som gör allt för att blåsa sina kunder.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s