Ska vi bli vänner på Facebook?

Jag förstår inte riktigt grejen. Facebook överhuvudtaget är mest fåneri och trams. Varför ska man gå med i grupper som går ut på att övertala Obama att skaffa afrokrull eller skicka ”vampyrbett” över internet till varandra? Eller upplysa om vad man pysslar med för tillfället (Sven sitter och ser på TV och dricker te)?

Totalt sett är det ett av det mest tråkiga communitys jag hittat på internet. Men samtidigt överglänser det alla andra vad gäller insamlingen av vänner.

På sätt och vis.

Jag tycker det är ett smidigt sätt att hålla koll på personer man tidigare umgåtts med, och även personer man umgås med för tillfället, och ett praktiskt sätt att behålla kontakten med dem.

Men ändå. Det går för långt.

Det är i och för sig inte Facebooks fel, utan för att folk är konstiga. Folk gillar att samla på personer i sin vänskapslista utan att bry sig om vad det är för personer och utan att bry sig om varför de samlar på dem.

Jag har några i min lista som gick i min klass på gymnasiet. Det är okej, vi snackade ju en del på den tiden och det kan vara kul att hålla kontakten.

Men nyligen fick jag en inbjudan att gå med i en grupp som någon av dem startat: ”Vi som gick i S3X 1992”.

Som med i stort sett alla andra gruppinbjudanden jag får så tog jag genast bort den.

Jag tänker såhär: Om man inte umgicks någonting med mig under de tre år vi gick i samma skolklass, behöver man inte plötsligt göra det 17 år senare för att man hittar mig någonstans på internet. Nån djävla måtta får det väl vara.

Men det är klart… Man kan ju ändå köpa min bok!{#}

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s