Meningen med att rösta på Sjörövarpartiet

Det senaste året har Piratpartiet fått en oerhörd mängd medlemmar. Men det beror antagligen (som tur är) inte på att folk i allmänhet tycker att Piratpartiet är ett jättebra parti.

Så är det inte.

De största eldsjälarna är ett gäng kokosnötter som exempelvis tycker det är okej att trycka upp och sälja andra människors böcker efter att dessa varit i handeln i fem år. Personer som tycker copyright bara är totalt blaha-blaha.

Visst är copyright alldeles för långtgånget, men det är också något mycket bra.

För mig som författare innebär det att om Piratpartiet skulle få sin vilja igenom här skulle vem som helst kunna producera mina utgivna romaner och sälja dem helt lagligt. Inte för att jag tror någon skulle vilja göra det- men ändå.

Trots att jag känner såhär, är jag medlem i Piratpartiet sedan förra sommaren. Och som tidigare påpekat är det många andra som också är det, och jag är övertygad om att de flesta av oss är det av samma orsak- Vi vill aktivera oss emot Storebrorsövergreppen vid namn FRA och Ipred.

Personligen tycker jag egentligen att bästa sättet att visa att man inte står fast vid svensk form av ”demokrati” är att strunta totalt i att vara delaktig i den. Att vägra rösta, visa att man inte luras till att tro att man är med och bestämmer.

Men det finns undantag. Det här är ett sådant, för Piratpartiet skrämmer de riktiga politikerna. Piratpartiet är inte enbart ett gäng snåljåpar som inte vill betala för andras skapelseprojekt, det är även en medborgarrättsrörelse som kräver att vi som människor ska få ha ett privatliv som inte angår staten eller någon annan.

Därför behövs Piratpartiet i såväl Sverige som EU. Och därför har jag gjort ett undantag och röstat, och tänker även göra det i nästa val.

Rösta privat- Rösta Pirat!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s