I allmänhetens intresse?

Det finns en ung skvallerjournalist vid namn Cissi Wallin, som har lyckats bra med karriären.

Sånt tål naturligtvis inte vem som helst, så därför har några avundsjuka typer startat en skitsnackstråd om henne i forumet på webplatsen Flashback.

Det förstår jag gott och väl att Cissi inte är det minsta förtjust över. Folk har skrivit en hel del skitsnack om mig också på internet, det var en av de stora orsakerna till att jag startade den här bloggen. För att skriva sanningen och kommentera sådana fånerier som jag ibland råkade hitta.

Så då är det ju bra för Cissi att hon är bloggare!

Jajjamen. Hon skriver flera gånger om dagen på sin blogg Wallinistan– enligt uppgift om musik, mode, film och ångest, men efter att jag kikat på den har jag upptäckt att hon skriver om en hel del andra saker där också.

Självklart även om fjantarna på Flashbacktråden. Hennes sätt att kommentera dem är att låtsas som om hon tycker de är roliga, även om de inte är det.

Hur som helst så räcker inte bloggen till för henne för att få ur sig sin frustration. Det behövs något mer!

Tur då att hon är kolumnist på tidningen Metro! Då kan hon ju skriva en kolumn om saken, och så vips känner många hundratusentals människor till problemet. Haha! Bra gjort.

Eller?

Nu ska jag inte säga att jag minsann inte själv hade gjort likadant i hennes fall- om jag haft möjlighet att få några tusen kronor i betalt för att skriva av mig lite frustration jag fått av att bli mobbad på internet, och dessutom veta om att jättemånga skulle läsa vad jag skrev och tycka synd om mig. Det är mycket möjligt att jag gjort exakt samma sak, men…

Min syn på skrifter är att ju proffsigare de anses vara, desto viktigare är det vad där står. Jag försöker skriva mina kolumner här i bloggen som om jag tycker de skulle duga i en tidning, som till exempel Metro. Men samtidigt ser jag det inte som hela världen ifall jag missar professionaliteten då och då, ibland kan texten få gå långt under ribban utan att det gör något- för jag får ju faktiskt inte betalt för vad jag skriver här.

En kolumn i tidningen Metro skulle jag gissa att man får omkring tre till femtusen kronor för. Då tycker jag att den borde vara i allmänhetens intresse.

Nu är det klart att olika kolumnister skriver olika saker och allihop har sin egen beundrarskara.

Vi har såna som skriver mest om hur jobbigt det är att vara småbarnsföräldrar, vi har såna som skriver socialistisk poesi. Och så har vi såna som tycker att Sverige borde vara mer som USA.

Alla de där varianterna har skrivit i Metro och jag har faktiskt inte tyckt att någon av just de tre genrerna hört hemma i en tidning eller att skribenterna förtjänat att få betalt, men allihop har säkert varit uppskattade av andra.

Och likadant kanske det finns en del som tycker det är spännande att läsa om att Cissi Wallin blir mobbad på Flashback. Men det tycker inte jag- det räcker att hon kommenterar saken i sin blogg. Men nu när jag ändå känner till saken: Stå på dig, Cissi. Nätmobbare är vidriga kräk. Jag står på din sida.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s