Sveroks målgrupper

Häromdagen skrev jag om knasigheter som skrivits på Sveroks nya webplats. Mindre än ett dygn efter att jag först tog upp det, hade förbundsstyrelsen gjort något åt saken- inte illa! Oftast brukar jag få gå i motvind ganska länge innan man lyssnar på mig inom Sverok- kanske är det här början på en ny era?

Hur som helst så tänkte jag skriva lite om Sveroks olika målgrupper nu. Det är lätt att tro att Sverok bara borde ha en enda målgrupp- personer som gillar att spela spel- alternativt de olika målgrupper som består av rollspelare, kortspelare, lajvare, airsoftare, paintballare, figurspelare, dataspelare och bordsspelare.

Fast nej- Sverok har, liksom många andra fritidsorganisationer, större planer än så: World Domination.

Tanken är att Sverok ska bli större för storlekens skull, inte bara spelare ska spela spel och vara Sverokanslutna, tråkmånsar som kanske hellre spelar gitarr eller fotboll eller sitter på café och dricker choklad, ska lära sig de också att Sverok är Vägen.

Därför har Sverok olika målgrupper, som består av dem som Sverok vid olika kampanjer riktar in sig åt.

När Sverok sitter på Bok- och Biblioteksmässan så är målgrupperna biblotekarier och litteraturintresserade. När Sverok sitter på Stockholm Pride så är målgrupperna så kallade HBT-personer. När Sverok smyger in på högstadier och fritidsgårdar, är målgrupperna ungdomar.

Men den största målgruppen någonsin, som Sverok alltid fokuserar sig på, är ”tjejerna”. Det är nämligen så, att en mycket stor majoritet av Sverok består av killar. Sverok skulle nästan kunna bli dubbelt så stort, enbart om tjejer var lika intresserade av spel som killar är.

Många inom Sverok ser det som en jämställdhetsfråga att tjejer ska bli gamers. De ser det som nån sorts könsdiskriminering att tjejerna på Sverok är färre än killarna. Men det gör inte jag. Jag ser det snarare som könsdiskriminering att överhuvudtaget fokusera på vilket kön någon har.

En målgrupp som Sverok inte har, är ”de vuxna”. Det är lite lustigt, för om det fanns lika många vuxna Sverokare som det finns tonåriga Sverokare, skulle det finnas ännu fler Sverokare än om det skulle finnas lika många tjejer som killar inom Sverok. Så varför är det inte viktigt även att få alla gamlingar att inse att Sverok är Vägen?

Jo, det ska jag tala om. Sverok får ju pengar från Ungdomsstyrelsen. Om alltför stor andel av Sverokarna vore äldre eller yngre än mellan 7 och 25 år, skulle Ungdomsstyrelsen inte längre vilja vara Sveroks Sugardaddy. Så av girighetsskäl ser Sverok det som väldigt bra att en stor majoritet av medlemmarna är ungdomar.

Alla är välkomna inom Sverok- sålänge de flesta är ungdomar. Just det… Hyckleri?

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s