Hurra för Die Überkön!

Nu är den här igen, dagen då jag som man förväntas skämmas för mitt kön, känna skuld och be om ursäkt för att jag är född som jag är. Jag ska stå med mössan i hand, säga hur mycket bättre än mig jag tycker att Kvinnan är och erkänna att jag, liksom alla andra äckliga mansgrisar, snuskgubbar och övriga karlar, är Orsaken till allt ont här i världen.

Krig, orättvisa, miljökatastrofer och sånt där.

Och så förstås att Kvinnan föder barn. Det är inte rättvist och sånt som inte är rättvist, det är Mannens fel. För Mannen är Satan.

Men nej, inte heller i år går jag med på det resonemanget, även i år går jag emot strömmen och påstår att alla människor är lika värda, oavsett kön, ras, ålder, sexuell läggning, politiskt ställningstagande och övriga meriter. Och det gör förstås feministerna alldeles rasande.

Facebook tillfrågades jag ifall jag blivit misogynist. Nej, det har jag inte blivit. Det är en ytterst egendomlig fråga. Jag står ju emot feminismen eftersom jag finner att den stödjer hälften av mänskligheten och i bästa fall bara struntar i, men ofta är rent fientlig mot resten, hur skulle jag då rimligen själv kunna hata någon på grund av sitt kön?

Därför framför jag som vanligt istället ett förakt mot hela idén att fokusera personer efter sina kön. Buuu!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s