Soclog

Plötsligt har jag fått en ny blogg, bara sådär. Vad är det som hänt? Jo, det är Bilddagboken som fått för sig att slå på stort. Först verkade det rätt meningslöst, det såg ut som att Soclog bara var en ny layout av Bilddagboken.

Visserligen trevlig: Det är ju roligt att kunna designa sin sida lite mer personligt. Men samtidigt krångligare, tyckte jag. Svårare att se bilder utefter år, månader och dagar, vilket känns som något av fokus på Bilddagboken, och svårare också med kommentarer, som känns viktiga där.

Men nu har jag tänkt om, Soclog är ännu mer. Det är mer av ett community än vad Bilddagboken är, det är också en blogg, och ännu bättre: Har man redan en blogg kan man väva in den där istället för att behöva skriva i båda eller byta! Fantastiskt!

Men tyvärr… För att kunna väva in sin blogg måste den ligga på antingen ”blogg.se”, ”blogspot.com” eller ”wordpress.com”. Det gör ju som bekant inte den här bloggen.

Så än så länge lär jag nog mest strunta i Soclog. Jag har redan en blogg. Det är suveränt att ha flera sidor när man kan väva samman dem, men om man inte kan det blir det bara mer att göra. Och byta blogg, det vill jag inte, här är ju fullproppat med kolumner vid det här laget…

Detta inlägg publicerades i Om Sven Bergersjö eller företaget och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s