Dumpa Diktatorfamiljen!

Efter en hel veckas skvaller i blaskorna var det idag klart: ”Madde” har dumpat sin fästman. Buhu. Eller? Jippi! Eller?

Varför överhuvudtaget bry sig? Varför sitta och mysa och hånskratta åt Prinsessan Madeleines olycka, eller flina elakt åt att den hemske otrogne Jonas fick vad han förtjänade?

Eller varför överhuvudtaget spekulera i om han var otrogen, eller om den där norska Tora bara var en elak lögnerska som ville tjäna pengar? Vad är nöjet med allt detta?

Jag ser ett nöje. Det här drar fokus ifrån Diktatorprinsessans bröllop i sommar. Det tycker jag är bra.

Bäst av allt vore om hela den där familjen blev en vanlig, jämlik familj med samma rättigheter och skyldigheter som övriga människor, och sålänge de inte är det, så tycker jag det är bra med allt som gör att de vantrivs med sina nuvarande åtaganden.

Missförstå mig inte nu, jag är inte elak. Det är klart att rent objektivt sett så är det synd om Jonas ifall han inte varit otrogen, rätt åt honom ifall han har varit det, och synd om hans före detta fästmö oavsett. Såna här saker är inte roliga. Men det är för dem privat, och som prinsesspar är de inte privata, som prinsesspar är de bara deltagare i Sveriges diktatorfamilj.

Och då ska de bara ha det.

Då är det bara bra att ”Jonas har skämt ut Madeleine och hela kungafamiljen” som skvallerblaskorna glatt skrivit. För sålänge den där familjen sitter kvar och snyltar på skattebetalarnas pengar, och värre än så, bryter mot de mänskliga rättigheterna, hånskrattar åt demokratiska självklarheter och visar upp Sverige som ett furstendöme från renässansen, ja så länge den gör det, så skämmer de ut oss.

Oss svenskar och vårt land. Och vi skämmer ut oss också, som låter dem fortsätta.

Nu har Prinsessan Madeleine dumpat sin fästman för att han skämde ut henne och kungafamiljen. Nu är det vår tur att dumpa henne och hennes familj och göra oss av med diktatorskammen en gång för alla.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s