All reklam är bra reklam?

Under början av 90-talet, när jag inte hade så mycket att göra med mina pengar och när det var svårt att få tag i musik på alternativa sätt, och min skivsamling fortfarande var tämligen liten, brukade jag ofta gå omkring i skivaffärer för att kika på vad som fanns.

Jag minns ännu idag hur jag stod i ”Bengans”, en skivaffär i Göteborg, när jag fick syn på den- en platta med en klisterlapp som skröt om att albumet var inspelat av ”The most hated band in the world”. Det handlade naturligtvis om Black Metal, men jag är inte helt säker på vilket band det var. Dock tror jag att det rörde sig om norska Darkthrone, och att albumet jag tittade på var ”A blaze in the northern sky”.

Då log jag lite snett och tänkte att vilka tomtar det måste vara som gör reklam om sig att vara världens mest hatade band, men nu vet jag att det nog inte var så korkat ändå. Hur tokigt det än kan verka, så gör det folk nyfikna. Jag har själv lagt märke till att min blogg verkar vara välbesökt av personer som visserligen inte känner mig, men som trots det verkar tycka oerhört illa om mig. Det är bara att läsa de många nedlåtande kommentarer som skrivits här de senaste dagarna.

Men visst, slödder och pack som avskyr mig är lika välkomna som mina vänner att läsa vad jag skriver! Faktum är ju att det var på grund av dessa människor som jag startade bloggen en gång i tiden. Just det- så att det någonstans skulle gå att läsa sanningen bland alla illasinnade rykten.

Tyvärr är ju många av den här typen av personer så obstinata att de beslutat sig för att blunda för sanningen även om man trycker ner den i halsen på dem med kofot och tejpar igen munnen efteråt med gaffatejp, så det är nog inte så många av dem som ändrar åsikt efter att ha läst min blogg. Och det är helt okej, jag respekterar att folk har egna åsikter, även då jag inte respekterar åsikterna i sig eller orsakerna till dem, eller personerna som har dem.

Men det känns skönt att veta att trots att han eller hon fortsätter vara bombsäker på rykten utan argument, blir en eller annan idiot åtminstone irriterad på grund av att läsa min blogg. Det är bra. Det är lite som att vara exhibitionist, kanske.

Det är klart att jag skulle tycka det vore trevligare om folk inte var idioter överhuvudtaget, men man kan ju inte få allt här i världen. Så- trångsynta obstinata lögnare, slödder, backstabbers, kretiner, apor i träden, jubelidioter- fortsätt att läsa min blogg, och känn er välkomna. Det kanske är en känsla ni inte är vana vid.

Detta inlägg publicerades i Om Sven Bergersjö eller företaget och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s