Förolämpningar

Efter min senaste kolumn har jag fått en del frågor om hur jag orkat skriva en lång dementi bara för att någon drygat sig mot mig i en kommentar. Det kan man verkligen undra.

Grejen är dock den, att det inte bara är mig den här personen drygat sig emot. Tänk bara. Det är inte alls ovanligt att folk använder fysiska eller psykiska funktionshinder som förolämpningar, exempelvis ”dampbarn” och ”djävla CP”. Den här människan gjorde precis samma sak, bara med lite mer ”sofistikerat språk”.

Vad innebär då det?

Jo, det innebär att personen ifråga visar upp att han eller hon ser ner på människor med den form av psykiska störningar vederbörande anklagade mig för, eller åtminstone hoppades att jag såg ner på dem. Det är inte speciellt trevligt.

För att den här personen såg ner på mig, det var ju inte svårt att se. Men att han eller hon då, bara för att försöka förolämpa mig, hävdade att jag hade narcissism, histrionism och paranoia är alltså även en förolämpning emot alla personer som faktiskt är utsatta för dessa störningar på riktigt.

Tänk på det, alla som ser ner på mig! Kom ihåg att det mycket väl kan vara så att det finns människor som delar era åsikter om mig som ni inte känner, inte ska ni väl riskera att förolämpa dem genom att insinuera att de är som jag?

Det där var för övrigt inte något jag skrev av paranoia för att jag tror att ”alla är ute efter mig!”, det var mer ett litet skämt. {#}

Simma lugnt, pojkar och flickor!

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s