Übermänniskor- och vita medelålders män

Facebook finns det, som bekant, på tok för många grupper utan någon större vits. Och helatiden får man se sina vänner gå med i den ena gruppen efter den andra.

Nyligen har jag sett några som gått med i grupper med namn i stil med ”Jag avskyr män som slår kvinnor” och ”Om man slår en kvinna förlorar man sin manlighet”.

Jag undrar lite hur de som startat dessa grupper tänker. Det känns som om de betraktar kvinnor och barn som offer som ska sättas på piedestaler och beskyddas, medan de betraktar män som antingen nån sorts 1800-tals gentlemän med arbete att sköta om kvinnorna, eller också som en typ av mindre värda människor. Naturligtvis speciellt män som råkar vara vita och medelålders…

För annars skulle man ju kunna tycka att det vore lika dålig stil att misshandla någon, oavsett ifall det rör sig om en kvinna eller en man.

Men om man tänker så, då är man allt bra naiv.

Jämlikhet i all ära- för kvinnor. Vad gäller männens jämlikhet befinner vi oss fortfarande- helt politiskt korrekt- för 100 år sedan. Minst. Männens uppgift är att stå upp för kvinnorna- sina övermänniskor. Det är naturligtvis ännu mer åt det hållet i USA, men det behöver väl knappt sägas.

Rädda kvinnor och barn- från fega, vita, medelålders män…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s