Värdelösa argument

Israelisk militär har bordat en internationell konvoj på internationellt vatten och skjutit ihjäl uppåt 19 personer och skadat långt fler, för att sedan frihetsberöva alla. Vad de planerar att göra med fartygen och de tiotusen ton förnödenheter som de nu plundrat har inte framkommit.

Såhär långt verkar inte ens Israel säga emot i medierna, så det verkar vara ganska troligt att det är vad som hänt. Det är nu surrealismen utbryter, när de pro-israeliska karaktärerna drar igång sina argument.

För på facebook, communityt där alla vet allt, där finns naturligtvis en hel del personer som skriver ett och annat negativt om vad Israel har haft för sig nu. Och naturligtvis ska då de pro-israeliska karaktärerna argumentera emot…

För… Hamas är ju faktiskt terrorister och självmordsbombare och skickar raketer in i Israel. Bara det, alltså. Och Israels militärer är ju faktiskt beväpnade och farliga. Försvarar man sig mot dem när de bordar ens fartyg, då får man väl fan skylla sig själv ifall de skjuter ihjäl några stycken?

Fast nu är det ju förstås bara det att Ship to Gaza inte överhuvudtaget har med Hamas att göra, utan är en förening med syfte att skicka förnödenheter till Gaza. Så oavsett vad man tycker om varesig Israel, Palestina, Hamas, Hizbollah eller någon del av ”mellanösternkonflikten”, oavsett ifall man tycker någon är terrorist, bryter mot Geneve-konventionerna eller internationell rätt eller om man kanske tycker att såväl israeler som araber är idioter, så finns det ingen anledning att föra fram sina åsikter kring det i en debatt om Israels bordning. Det är helt enkelt ovidkommande.

Och sen argumentet att man minsann får skylla sig själv ifall man försvarar sig emot beväpnade styrkor när de attackerar en, vad är det för ett djävla dumt argument? Självklart har man rätt att freda sig!

Naturligtvis är det farligt, men det innebär inte att man får skylla sig själv. Det innebär att man är en modig hjälte som vågar kämpa emot.

Det ironiska är att dessa pro-israeliska karaktärer inte kan se likheten mellan israelisk militär och vanliga simpla pirater i det här fallet, och majoriteten av dem skulle nog knappast rycka på axlarna och säga:

”Man får väl fan skylla sig själv om man blir ihjälskjuten ifall man försvarar sig mot pirater om de bordar!”

Eller det kanske de skulle? Kanske. Isåfall är mänskligheten ännu äckligare än jag känt i många år. Astrid Lindgrens Jonatan Lejonhjärta sa att det finns vissa saker man måste göra även om det var farligt, för annars är man ingen människa utan bara en liten lort.

Men han kanske hade fel där? Kanske är riktiga människor små lortar, som anser att personer som gör farliga saker när de utsätts för övergrepp minsann får skylla sig själva?

Kanske det, kanske. Men oavsett, så är argumenten värdelösa. Det går på inget sätt att försvara israelisk militär den här gången.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s