Att rädda samhället från horeri och synd

En av världens största, inkomstbringande industrier är pornografi. Detta betraktas inte med blida ögon av människor som vill gå den smala vägen, människor som fruktar Gud då Domens Dag nalkas, människor som inte vill vara snuskiga, perversa äckel eller människor som helt enkelt gillar att lägga sina näsor i blöt.

Nog för att porrindustrin knappast är en dans på rosor för speciellt många av de som arbetar inom den, men jag tror inte heller att den är värre än textilindustrin, där barn syr kläder 16 timmar om dagen eller mer för en tallrik ris. Kort sagt, finns det möjlighet att utnyttja sina medmänniskor kommer alltid någon girig djävel att göra det, och enbart för att porr är… sliskigt, eller hur man ska betrakta det, innebär det inte att folk utnyttjas mer där än till annat.

Men naturligtvis, eftersom industrin är stor är det naturligtvis vanligt.

Vad som är ännu vanligare är dock alla de omtänksamma människor som vill rädda samhället ifrån denna smutsiga synd. Jag såg dem igår på Dumburken. Där framförde de ett av sina vanliga argument: att vi måste rädda barnen från porr.

Vad de menar då är vanligtvis inte barn som utnyttjas inom industrin, och så var det inte heller i gårdagens TV-program. De barn de vill rädda, är tonåringar som sitter och hänger på internet och tittar på porr. Sånt går inte an, dessa oskyldiga, ovetande små änglar ska hållas borta från den smutsiga, vuxna världen av synd och perversion.

Det kan man exempelvis göra genom skrämseltaktik. Människorna som producerade TV-programmet drog ihop en bunt föräldrar, satte dem i en biosalong och sa:

”Sånt här tittar era barn på!”

Därefter visade de upp ett hopklipp av olika sorters porr, medan de filmade de stackars föräldrarnas reaktion. Föräldrarna grimaserade såklart och sa:

”Usch! Blä! Så vidrigt! Nu räcker det! Fy!”, och därmed var allt som det skulle. Mission accomplished. Jag hoppas bara att deras tonårsbarn inte fick alltför mycket smisk när föräldrarna kom hem sedan.

Fast… Kanske föräldrarna egentligen bara låtsades? Kanske de satt där i biosalongen och tyckte att det där, det var väl inget?

Inte vet jag. Allt jag vet är att de stackars gudfruktiga, moralpredikande människorna kämpar en strid som de aldrig kommer att segra. Och det tycker jag är bra. Min syn på porr är nämligen densamma som min syn på allt annat: Sålänge man inte skadar någon annan är det upp till var och en att göra vad den själv vill med sitt liv.

Nu menar visserligen dessa människor att porr är skadligt, men jag menar att om någon tar skada av det så är det inte bortskämda tonåringar som sitter och glor på det över internet. Det är eventuella personer som utnyttjas inom industrin, precis som de som tar skada av textilindustrin inte är de som bär kläderna, utan de som utnyttjas till att tillverka dem…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s