Blivande officiellt Sverok-vin?

Jag var hos några vänner härom dagen som bjöd mig på något man skulle kunna tycka borde vara Sveroks eget vin.

Visserligen har Sverok en alkoholpolicy som jag väl någorlunda betraktar som negativt inställd till att förbundet ska ha ett eget officiellt vin, men i fallet med vinet ”Tr3 Apor” är poängen så klockren att policyn egentligen borde ställas inom parentes.

Bara namnet är ju tillräckligt för att vinet borde delas ut i officiella Sverok-sammanhang, bland alla dumma apor i träden.

Sen bilden på tre apor som noga håller sig för ögon, mun och öron, det borde ju faktiskt övertyga vem som helst som vet något om Sverok, och om inte det skulle räcka, texten på vinboxen: ”Alla har nog någon gång träffat på personer som varken vill se eller lyssna och som definitivt borde hållit tyst.”

För där, kära läsare, har ni Sverok i ett nötskal. Det vill säga, en god sammanfattning av flera av förbundets största problem:

De flesta sverokare är fullständigt oengagerade i något annat än att få sina pengabidrag, och inte ens bland de aktiva sverokarna finns det många som vill se eller lyssna.

Nej, för det skulle ju innebära att de fick höra vettig kritik mot förbundet eller råkade se någon av all den misskötsel som pågår.

Därför öppnar de hellre munnen som många andra apor och jiddrar rena dumheter, sprider rykten och trams som de inte vet något om, för att på så sätt få bort fokus från pågående kritiska debatter.

Jag kanske ska avsluta denna kolumn med att berätta att jag tyckte vinet var riktigt gott, precis som jag tycker poängen med Sveriges roll och konfliktspelsförbund (Sverok) ännu är god.

Skål!

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s