Goa gubbar i politiken

Härom dagen gick jag en vända på Kortedala torg, och hörde då en äkta göteborgare tala i megafon så dialekten fick mig att känna mig varm och mysig.

Men vad sa han då? Jo, det var nån typ av politisk smörja. Det han sa var nog något de flesta kan hålla med om (som väl vitsen är med politisk smörja), nämligen nåt i stil med:

”Jag skulle vilja säga till Reinfeldt och Mona Sahlin och dom där: Jobba själva!”

Talet gick alltså ut på att det var synd om alla arbetslösa som blir jagade av ”Reinfeldt, Mona Sahlin och dom där” (vilka ”dom där” är framkom inte riktigt). Och visst kan jag hålla med om det, jag har ju själv varit i den situationen och det var inte roligt.

Det trista är när man tänker vidare i resonemanget. Kommunister, som det rörde sig om, är lite som tonåringar. Arga och med svar på allt.

Fast vad händer ifall man röstar på dem? Jo, då blir ju Mona Sahlin statsminister, och hon råkade ju vara en av de personer de nämnde vid namn som de var missbelåtna med.

Eller var det så att dessa kommunister hörde till ett av de småpartier ännu längre till vänster än vänsterpartiet, utan vilja att samarbeta med sossarna?

Tja, men isåfall blir det annorlunda ifall många röstar på dem. Då blir det istället Reinfeldt som fortsätter vara statsminister, eftersom de som kan tänka sig att rösta på extremvänster sannolikt inte plockas från borgarväljare.

Med andra ord: Vi kommer att få antingen Reinfeldt eller Sahlin som statsminister. Med blått och rött är Sverige ett tvåpartiland. Vill vi annorlunda, ska vi inte vela runt med kommunister.

Pirater, däremot, det är något annat det. Är piratpartiet något bra? Rent ärligt, sannolikt inte nej. Men att få in det i riksdagen vore lämpligt. Då blir det lite röra i soppan, vilket verkligen behövs vid det här laget.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s