Arbetarpartier

Det är många som inte tycker att moderaterna är Sveriges nya arbetarparti, som de gick ut med att vara inför förra valrörelsen. Det kan man förstå, med tanke på att sossarna haft det som monopol tämligen länge, och även om sossarna och moderaterna är väldigt lika varandra numera, så är de mycket olika varandra i form av arbetarpartier.

Sossarna kallar sig arbetarparti eftersom socialismen startades nån gång på 1800-talet av just ”arbetare”, det vill säga främst industriarbetare. Fast numera är det nog inte så många sådana kvar här i Sverige, vilket kanske delvis är sossarnas fel- arbetsgivarna flyttar väl sina industrier till Kina, Taiwan och andra billigare platser, samtidigt som de som för 30 år sedan skulle börjat jobba efter skolan, nu istället blir akademiker- och fortsätter med det i 3-10 år.

Socialdemokratin är med andra ord på sätt och vis självdestruktiv, åtminstone nationellt.

Moderaterna då, är det något arbetarparti? Eller är det bara en lögn, ett vallöfte?

Nejdå, det är inte någon lögn, fast jag förstår verkligen att majoriteten av väljarna blivit besvikna. Moderaternas variant av att vara ett arbetarparti, är inte att göra saker och ting bättre för arbetarna (det vore ju knäppt med tanke på att arbetarna främst är barn och finns i Kina, och därför inte får rösta här i Sverige).

Moderaternas variant av att vara ett arbetarparti, är att tvinga så många som möjligt att arbeta. Sveriges nya arbetarparti bryr sig inte om ifall du är sjuk, du ska arbeta ändå… Det är egentligen konstigt att moderaterna inte kommit fram till att de är ett arbetarparti förrän nu ganska nyligen.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s