Missnöjespartier

Nu när det snart är val har partierna fullt sjå med att visa för potentiella röstare vems felet är. Felet till varför samhället ser ut som det gör. Lösningen är att skylla på någon, och om väljarna tror en så har man lyckats.

Lyckats med att visa att ens eget missnöje är det sanna och äkta.

Vi har partier som Sverigedemokraterna. De skyller på invandrare. Utlänningar. Yttisar. Blattar. Svartskallar. Det är en gammal och välbeprövad metod, säkert lika gammal som mänskligheten själv.

Det är ju lätt att känna misstro mot konstiga typer som inte är som andra och som man inte känner. Därför har folk genom hela historien lätt kunnat känna att dåliga saker beror på zigenare, finnar, judar, ja you name it. De har haft konstiga kläder och kommit för att ta jobben, flickorna och äta upp bäbisarna och trolla.

Allt blir nog bra bara de försvinner, är tanken…

Sen har vi socialisterna- ”de rödgröna”. Det skyller istället på kapitalisterna. De rika. metoden funkar bra, är man inte rik själv så undrar man ju varför i helvete nån annan ska ha rätt att vara det, vad ligger det för rättvisa i det, vaaa?

Ta från de rika och ge till staten!

Därefter har vi då borgarna– de skyller på fuskare. Latmaskar. Parasiter som ligger på soffan och roffar åt sig istället för att klippa håret och arbeta hederligt och ärligt.

Låtsas som om de är sjuka, minsann!

Precis som om folk kunde hålla på år ut och år in och vara sjuka, vaaa?

Sen har vi då feministerna…

Gissa vilka de skyller på? Ja, män naturligtvis. Patriarkatet. Gubbslem. Fula gubbar. Alla karlar helt enkelt, som inte förstått det här med att det var deras fel från den dag de föddes. Död åt männen!

Jag är inte mycket för någon av de här åsikterna. Min syn på saken är att det främst är statens fel, när samhället inte fungerar som det borde. Individuell liberal som jag är, så är jag inte mycket för stater.

Därför tänker jag rösta på Piratpartiet.

Visserligen tror jag att detta parti främst består av tjyvar som vill roffa åt sig så mycket som möjligt utan att betala för det, men man kan iallafall inte påstå att Piratpartiet inte är liberalt.

Så jag ska nu sälla mig till ledet och visa staten fingret på ett annat sätt än jag brukar- jag ska alltså rösta för en gångs skull.

Rösta smart- rösta Pirat!

Eller, tja, det beror ju på varför du tänker rösta. Själv ska jag göra det som en aktiv akt mot vår allt mer fascistiska stat. Bu för staten!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s