Dags att renovera Sveriges demokrati

Det finns en dogmatisk övertro på vårt rikes demokratiska system. Utan att ens tänka på varför de tycker som de gör är majoriteten av medborgarna barnsligt övertygade om att alla har lika mycket att säga till om och att det görs genom att delta i Valet.

Valet, denna dramakomedi, denna pjäs, denna tradition. Tre kuvert, in bakom ett grönt skynke och i med de hemliga valsedlarna, för att sedan överräcka kuverten till vallokalens arbetare.

Alltihop känns väldigt mycket 1920-tal, för att inte säga ännu äldre, och det är väl inte så konstigt, för jag gissar att det var ungefär så det gick till redan från början.

Det känns som om det borde gå ganska lätt att renovera valet och göra det smidigare, billigare, säkrare, hemligare, ja, bättre på alla sätt. Det borde gå att sköta valet över internet.

Internet, tänker säkert många- det är ju varken säkert eller hemligt, tvärtom!

Ja, det är förstås sant. Men ändå anses det så hemligt och säkert att man ska kunna sköta hela sin ekonomi över nätet. Har man inte banken på internet så har man blivit kvar på 1900-talet. Varför skulle man inte kunna rösta via internetbanken? Det borde gå att fixa på något sätt.

Och gör man det- vad säger då att man bara ska rösta in en bunt parasiter i riksdagen vart fjärde år till att bestämma över våra huvuden? Varför inte istället låta alla som är intresserade vara med och rösta om precis allt?

Med internet är detta möjligt. Det är inte ens svårt att genomföra. Så vad väntar de på?

Jo, det ska jag säga. Parasiterna tycker det är bra som det är, för de vill behålla makten för sig själva, och de vill fortsätta ha sina välbetalda gräddfilsyrken som nutida adel.

Och därför vill de istället att barnen fortsätter hjärntvättas i skolorna till att tro på landets föråldrade system som något gudomligt, ofelbart, och självklart nödvändigt för alla att delta i.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dags att renovera Sveriges demokrati

  1. Andreas Meijer skriver:

    Direktdemokrati är helt klart att föredra. Att sedan valet resulterar i att sätta människor på en position som gör att de måste tillgodose EU:s krav är, i sig, en fars…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s