Dags för Riksdagen att lämna Svenska Kyrkan!

Av någon underlig anledning verkar många inte begripa att Sverigedemokraterna faktiskt gjorde rätt när de lämnade Storkyrkan i protest, då Biskop Eva Brunne tog sig för att agitera emot dem och tala positivt om demonstrationerna som förekommit i landet efter valet.

Det är ju bara löjligt att låtsas som om man inte är medveten om att de där demonstrationerna varit protester mot Sverigedemokraterna, vilket alltså innebär att Brunne helt medvetet tog partipolitisk ställning i sin predikan. Även om jag sannolikt delar ganska många åsikter om Sverigedemokraterna med biskopen, ser jag hennes ställningstagande under en ceremoni för riksdagens öppnande som i bästa fall en civil olydnad, i värsta fall maktmissbruk.

Inte för att jag menar att maktmissbruk i alla lägen är något dåligt, men jag tycker att folk borde se mer objektivt vad som pågår. Övriga partiledare muttrar glatt i media om etikettsbrott, men jag tror inte Kristdemokraterna hade känt sig så glada om biskopen hade tryckt till dem när de inte ville tillåta samkönade äktenskap…

Sen är det naturligtvis bara dumheter att man inte gör skillnad på människor, som Brunne ljuger om. För mig är mina vänner mycket värda och mina fiender inget värda. För borgare är rika människor mer värda och fattiga människor mindre värda. För feminister är kvinnor mer värda än män.

För Sverigedemokraterna är svenskar mer värda än utlänningar- vilket väl är en ganska vanlig åsikt, varför skulle annars folk glatt köpa billiga kläder ifrån Asien tillverkade av barn som arbetat 17 timmar om dygnet för en skål med ris, men gå i strejk för att alla svenskar i deras fackliga organisationer inte får 20 papp i lön? Det är ju bara hyckleri att inte se likheten med Sverigedemokraternas syn på människoskillnader.

Även Biskop Brunne menar naturligtvis att olika människor är olika mycket värda, fast hon ljuger om det. Hon sa i sin predikan att det inte var värdigt en troende människa att göra skillnad på människor bara för att de kommer ifrån olika länder. Det innebär naturligtvis att för henne finns det minst tre sorters människor:

1. Troende människor som inte gör någon skillnad på folk beroende på vilka länder de kommer ifrån. De är den finaste typen av människor för Brunne.

2. Troende människor som gör skillnad på folk beroende på vilka länder de kommer ifrån. De är lite mindre värda, för de gör något som egentligen inte är värdigt troende människor.

3. Otroende människor. Vi är så ovärdiga för Biskop Brunne, att vi antagligen kan ägna oss åt vilken skit som helst…

Men om vi nu ska ta och glömma Sverigedemokraterna och hela det här rabaldret för en stund… Då ställer sig genast en viktigare fråga: Vad i helvete gjorde riksdagsledamöterna i Storkyrkan överhuvudtaget? Påstås det inte att Svenska Kyrkan sedan 10 år tillbaka inte längre är en statlig organisation?

Så är det hur som helst uppenbarligen inte. Det finns speciella lagar som bara gäller Svenska Kyrkan, det finns speciella skatter som håvas in av Svenska Kyrkan, och såsom i detta fallet finns det alltså särskilda religionsutövningar för Svenska Kyrkan i samhörighet med självaste Riksdagen.

Så hur kan någon bli upprörd över att några riksdagsledamöter marscherar ut ur kyrkan under denna högst upprörande ceremoni? Samtliga riksdagsledamöter borde marschera ut istället, för att på så sätt visa sin protest mot att kyrkan och staten ännu sitter ihop! Och därefter borde de omedelbart göra något åt den vansinnigheten.

Och ännu viktigare, naturligtvis: Samtliga riksdagsledamöter från partier som säger sig vara emot monarki, skulle självklart marschera iväg när Kungen gick upp för att hålla sitt grundlagsbeskyddade hån mot demokrati.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dags för Riksdagen att lämna Svenska Kyrkan!

 1. Andreas Meijer skriver:

  Hej,

  Jag har läst några av dina inlägg och tror att det värsta du kan bli kallad är rojalist =). Det skall jag inte kalla dig…

  Du erbjuder underhållande och intressant läsning men vill påpeka en sak.

  ”För feminister är kvinnor mer värda än män.” – är något som debatteras flitigt och överallt. De flesta verkar vara överens om att lika rättigheter och lika skyldigheter i samhälle och i lag är eftersträvansvärt. Vissa menar detta under namnet ”feminism” medan andra skyr ordet och väljer ”jämställdism” eller ”ekvilibrism” (eller något annat som inte kopplas till feminin). De som menar att något kön skall ha mer makt än något annat vill, oftast, göra sin röst hörd för uppmärksamhetens skull eller försvara någon form av maktkamp.

  Jag ser mig gärna som feminist, även om mycket idioti har gjorts och uttryckts i dess namn (manshat, mansskatt och uttryck som syftar på att män är farliga maktstinna idioter).

  Nåväl ,du har säkert din uppfattning om feminism, vilket du självfallet får ha. Jag ville bara dela med mig av min.

  Vänliga hälsningar

  Andreas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s