Red Whine

Äntligen är valet över, och folk verkar totalt chockerade över vad som hänt. De kan inte förstå. De verkar tro att Hitler har satt sig till makten för att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen.

Och de som förstår minst, är vänstern. De röda. De gnäller nu på Facebook, lägger uppdateringar där de ber folk som eventuellt har röstat på Sverigedemokraterna att avlägsna sig ifrån deras vänlistor.

Vad de inte kan ta till sig, är att det till stor del är de själva som ligger till grund för vad som hänt.

För de fattar inte.

De tror att de hjältemodigt bekämpat farliga rasister, genom att skicka runt en massa evigt tjatande om att man inte ska rösta på Sverigedemokraterna, och genom att trakassera Sverigedemokraternas torgmöten med oljud i visselpipor och vuvuzelor, våld och överfall med kastande av flaskor, kämpat för demokratin.

Men de har fel.

Deras tjat om att man inte ska rösta på Sverigedemokraterna har fått folk irriterade, och gjort att vissa istället röstat på Sverigedemokraterna på pin kiv, bara för att djävlas.

Och deras ”civila olydnad” eller vad man ska kalla brott mot politiska möten och yttrandefrihet, de har givit Sverigedemokraterna martyrskap och fått folk att tycka synd om dem. De har inte behövt tala på sina torgmöten.

Och sen Mona Sahlin då… Den stora orsaken till att sossarna droppat av. Av de sossar som röstat på Sverigedemokraterna, har antagligen de flesta gjort det för att de inte viljat ha Sahlin som statsminister.

Mona Sahlin vägrar ta till sig detta faktum, och står envist kvar som partiledare. Och lika envist vägrar alla dessa vänstermänniskor som givit segern med sked rakt i munnen på Sverigedemokraterna, att ta till sig det faktum att det är vad de gjort.

Så istället tjurar de och skyller på andra. Petar folk från vänskapslistan på Facebook. Tror sig därigenom visa att de tycker alla är lika mycket värda- fast de tvärtom visar motsatsen.

”För Hela Sverige”, som rödgröns valspråk lät. Hela Sverige, utom Sverigedemokraterna… Sådana petar vi från våra vänlistor, för de är inte demokratiska. Så därför förstör vi deras politiska möten och attackerar dem.

Och nu deppar folk. Tror att Sverigedemokraterna blivit vågmästare med stor makt, bara för att de kommit in i riksdagen. Men sanningen är att de har ingen makt alls. Inga andra riksdagspartier tänker ju samarbeta med dem. Blockpolitiken har fått en smäll på käften och förlorat lite av sin stolthet, men fungerar dessvärre precis likadant som  innan.

Själv tycker jag att det är varje riksdagsledamots skyldighet att ta sitt ansvar och försöka samarbeta med alla andra parlamentariska ombud som landets väljare har givit denna makt. För landets bästa.

Men nej- inte ens över blockgränsen fungerar det på det viset. Partierna ska spela teater och motarbeta varandra även ifall de har samma åsikter.

Och därför kan man också lita på att Sverigedemokraterna inte kommer att få vara med i leken…En sak undrar jag dock: Vad fan hände med Piratpartiet, på självaste internationella ”Talk Like a Pirate Day”?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s