Sverigedemokraternas och Vänsterpartisternas gemensamma tankar

Av de övriga riksdagspartier som är mest fientligt inställda till Sverigedemokraterna, verkar Vänsterpartiet ligga högst i topp. Detta är egentligen lite komiskt, eftersom de båda har en hel del gemensamma åsikter.

Båda partierna är negativa till att Sverige är medlem i EU. Det är förövrigt jag också, och skulle inte ha något alls emot att samarbeta med dessa två partier som jag tycker mycket illa om, till att vårt land trädde ut ur unionen. Men för politiska partier är det inte så intressant att fokusera på gemensamma åsikter, eftersom det skulle kunna innebära att man lättare förstod varandra. Sådant är inte av intresse.

Deras andra gemensamma intresse, som jag inte delar, är att fokusera på skillnaden mellan folk och folk.

Alla människor är olika. Det är sunt att ha det klart för sig. För mig innebär det att känna samma respekt för alla. Att vara medveten om en människas styrkor och svagheter och inte försöka stöpa alla efter samma form, men ge alla samma möjligheter och rättigheter. Det tycker jag är rättvist.

Så ser inte Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet på saken.

Sverigedemokraterna, som skulle vilja leva i en evig MidsommaraftonSaltkråkan (vilket väl i sig inte känns som en tråkig utopi) vill att folk ska vara som de var på 50-talet. Då funkar det inte med invandrare, särskilt inte muslimer. Då är lösningen att de inte ska få komma till Sverige. De felaktiga.

Vänstern, å sin sida, vill också de att alla ska vara exakt likadana, men de har en annan syn på ”den perfekta människan” än Sverigedemokraterna har. Istället för att alla ska vara svenskar från mitten av 1900-talet, ser de kön, hudfärger och sexuell läggning som mycket negativt. Fast deras lösning är inte att försöka rensa ut alla som har ett kön, en hudfärg eller en sexuell läggning. Det skulle kunna vara svårt. Istället vill de, i det långa loppet, hjärntvätta bort insikten att sådana saker finns. Få folk att tro, redan från tidig barndom, att kön, hudfärg och sexuell läggning bara är konstruktioner av ett ondskefullt kapitalist-patriarkat, med syfte att trycka ner underklassen…

Men att folk ska tro det, är bara målet. För att komma dit, vill de inte bara stöpa om oss alla i samma former, de vill också kvotera till precis allting. Det är viktigt för dem att det är minst lika mycket kvinnor som män överallt (det är okej med fler kvinnor än män, eftersom män som sådana är bundsförvanter med patriarkatet). Helst ska det vara en väldigt blandad kompott hudfärg och sexuell läggning också, men sånt är kanske svårare att kvotera så där har de tagit det lugnare än så länge.

Således: Medan jag betraktar människors skillnader med respekt, vill både Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet att alla ska vara likadana. De har bara olika åsikter om hur alla ska vara och hur målet ska uppnås. Och båda är ungefär lika verklighetsfrämmande.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s