Negativa krafter inom Sverok

Att jag länge haft negativa åsikter om Sveriges roll-och konfliktspelsförbund Sverok, det är ingen nyhet för den som följer min blogg. Tvärtom så har jag nästan skrivit lite väl mycket om saker som pågått inom organisationen i år.

Det har jag känt själv- och det har en av mina ovänner inom Sverok Väst tyckt. Fast vi har haft olika åsikter om varför– själv så har jag funderat över om det kanske vore roligare för mina läsare att läsa om lite olika saker. Han däremot har ansett att jag skadat förbundet genom att lägga ut krönikor om sånt jag varit negativ till- kanske delvis på grund av att mycket av det varit sådant som han ägnat sig åt under våren och sommaren.

Och därför så har han betraktat mig som en negativ kraft inom Sverok.

Men den här historien handlar inte om förbundet, om dock en negativ kraft inom det. Det är nog en av de allvarligaste saker jag varit med om inom Sverok, och det ska bli väldigt intressant att se hur styrelsen bestämmer sig för att behandla det hela.

Vad som hänt, är att den här personen gått ut öppet i Sveroks IRC-kanal och seriöst berättat om sina fantasier om att mörda mig:

”jag är helt bekväm med att du tolkar det som att jag behöver två samtal för att ha ihjäl karln, det e ingen dealbreaker för mig längre.”

Nu kan man förstås tycka att det där är ju bara snack. Och ja, oftast skulle det nog stämma. Men vad gäller den här personen så har han visat mycket tydligt i Sveroks forum på sistone att han är väldigt instabil, och vid sådana tillfällen bör man betrakta uttalanden av detta slaget på allvar.

Orsaken till att han hållit sådana här konversationer om mig- vilket för övrigt fick honom blockad ur IRC-kanalen- är att han anser mig trakassera honom, då jag berättat här i bloggen om sådant han gjort som han antagligen hellre viljat sopa under mattan. Han funderar inte på orsaken till varför jag skrivit om det, nämligen att han mobbade en god vän till mig genom rent illegala handlingar.

Det är lätt att känna sig själv kränkt och se negativa krafter hos andras beteenden, men det är svårare när det rör en själv, speciellt om man mår så dåligt att man inte riktigt kan stå för vad man själv säger eller gör. Den här personen har länge anklagat mig för att skada förbundet, men det är just den här typen av utfall som verkligen är skadligt för Sverok.

När jag fick reda på mordhotet, visste jag först inte hur jag skulle hantera det. Det är ju inte varje dag man drabbas av något sådant, som tur är. Jag rådgjorde saken med förbundstyrelsens sekreterare, och följde hennes råd att polisanmäla vad som skett.

Jag ska väl inte påstå att jag tror att myndigheterna kommer att lösa den här saken, men man kan ju alltid hoppas.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s