”Silvia bryter tystnaden”, ljuger skandalblaskan Aftonbladet

Igår stod det på Aftonbladets löpsedel att Silvia bryter tystnaden: så mår hon efter skandalboken.

Även om det vore sant, vore det ändå en lögn. För Den Motvillige Monarken är inte någon skandalbok. Det är istället Farbror Knugen som är en skandalös kung.

Det är väl i och för sig i stort sett varenda kung, men det är en annan sak.

I det här fallet menar jag att om det ges ut en bok som avslöjar en massa skandaler Örebroarnas Konung har pysslat med, då är det ju inte boken som är skandalös. Självklart kan det ju vara lögner och rykten i boken- men det har ju inte kungen hävdat, den rackaren.

Men för att återgå till Aftonbladet då.

Silvia bryter tystnaden, påstods det. Som om kärringen låtit dem intervjua henne. Fast fullt så roligt var det ju inte då.

Vad som egentligen hänt är att hon har varit på nån konferens om barn som rymmer hemifrån, och så har Aftonbladet tjatat och tjatat för att hon äntligen ska säga nåt om det folk är intresserade av att läsa, istället för att avslöja att hon tycker konferensen är väldigt intressant…

Men nix, tanten är inte lika klantig som sin make vad gäller att råka öppna munnen om något av misstag.

Detta är förstås en besvikelse för Aftonbladets skvallerjournalist Mattias Sandberg som helt i onödan hängt efter Silvia på nån tråkig konferens, men arbetar man på en skandalblaska vet man hur man löser problem: Man skriver lögner och påståenden. För Den Motvillige Monarken kanske inte är någon skandalbok, men Aftonbladet är en skandalblaska.

Så genom att Silvia sagt ”jag mår bra”, påstår Sandberg att hon i själva verket låtit sig intervjuas gällande Den Motvillige Monarken exklusivt för Aftonbladet av honom.

Listigt.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s