Statens scoutförbund

Nyligen var en av mina kamrater ute i nån sorts tjollahejsan-soldatkrigsövning här i Sverige. Inte som värnpliktig, om det nu hade varit någon skillnad, för han är på tok för gammal för det.

Men han är en av de som tycker att det statsfinansierade scoutförbundet på nåt sätt är viktigt och meningsfullt. Varför? Tja, inte vet jag.

Vissa menar att man gör nytta för män som har prostatacancer genom att bära mustasch, andra menar att man gör nytta för vårt land genom att leka krig. Slackeraktivism, kan man kalla det. Att inte göra något aktivt egentligen men att ändå känna att man visar vad man står för, genom att bära vissa plagg eller annat vid ett visst tillfälle, eller kanske vara med i en grupp på facebook.

Det kanske verkar lite orättvist av mig att sopa in militären i samma hög? Tja, kanske det. Å andra sidan kostar det ju ingenting att folk har mustasch eller röda mössor eller är tysta ett visst klockslag eller gör något annat sånt, medan ”försvarsmakten” varje år plockar ut rent hejdlösa belopp ur statens kassakista.

”Sveriges beredskap är god”, ljög Per Albin Hansson på sin tid, och lika stor lögn är det om man skulle påstå det idag. Skillnaden är att idag har vi inget behov av den.

Jag såg i media nyss att militären vill riva en massa vindkraftverk för att de anser att dessa blivit uppförda på deras ”stoppområden”, det vill säga inom fyra mil av deras käraste lekplatser.

Vad ska man säga om det… Annat än ”djävla galenskap”?

Som jag ser det borde så kallade ”stridspittar” istället för att joina armén gå med i random airsoftförening. Det skulle ge lika mycket nytta och samtidigt antagligen vara roligare.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s