En solblind spanjorska

Förr eller senare skulle det väl ske, antar jag: Någon fick för sig att paxa solen. Påstå att vederbörande äger den, och kräva en avgift från alla som tjänar pengar på den.

Vad kan man säga om något sådant?

Skrattretande? Vansinnigt? Störtlöjligt? Idiotiskt?

Ja, naturligtvis. Men trots detta har nu Angeles Duran från Galicien gjort anspråk på solen. Enligt ”internationella bestämmelser” får ingen stat göra det, men de som hittade på dessa lagar glömde tydligen att påpeka att detta även gäller privatpersoner.

Det kan kännas svårt att veta ifall man ska skratta eller gråta åt den här tramsiga historien. Många leker med och säger att de tänker stämma kärringen för att ”hennes ägodel” är farlig för hälsan.

Men värst av allt är att det inte är tanten som är galen. De riktigt galna här är juristerna som inte omedelbart sparkade ut henne med huvudet före när hon gjorde sitt anspråk. Det är ju trots allt inte bara hon själv som påstår att hon numera äger solen- Det är lag på det.

Jag är inte säker på ifall lagarna bara gäller i Spanien, om de gäller i EU eller kanske rentav större delen av världen rättar sig efter dumheterna, men inget av det vore förvånande. Majoriteten av människor har svårt att påpeka när en kejsare eller kejsarinna är naken.

I såna här fall undrar man: Vad är det för människor som anser att de själva har rätt att ge någon annan äganderätt till något som de själva inte äger?

Det riktigt tragiska är att det mycket väl kan hända att poliser och ”rättsväsen” i alla möjliga länder spelar med seriöst i fånerierna och faktiskt kräver in pengar från solkraftverk… Om det ens stannar där. Alla tjänar vi ju faktiskt pengar på solen, med tanke på att vi inte kan existera utan den.

Nej usch, vid såna här tillfällen tänker jag bara att om någon anser sig äga solen borde hon flytta dit.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s