Michael Jackson-look-alike i svenska kungahuset

Jag kom fram till för några dagar sen att Silvia är läskigt lik Michael Jackson nuförtiden.

Eller kanske inte helt och hållet, jag menar förstås läskigt lik honom som han såg ut innan han dog. Jag gissar att om hon sett ut som han gör nu hade det varit ännu läskigare.

När jag ser sånt här kan jag inte låta bli att tänka att ”skönhetsoperationer” uppenbarligen ofta är raka motsatsen. Både Jackson och Silvia har säkert betalat oerhört mycket pengar till de mest kvalificerade läkarna inom branschen- och varför? Jo, för att se ut som Jokern i Batman.

Att Jackson gjorde det må väl ha varit hans ensak, men om Silvia ska representera Sverige är det självklart en fråga för riksdagen.

Dels på grund av att hon som en av landets dyraste socialbidragstagare använder skattepengarna till dessa läskiga operationer, men naturligtvis också för att det inte duger för en lämplig representant att se ut på det där sättet.

Det låter naturligtvis väldigt ytligt: kan man inte vara en god representant ifall man är ful? Jodå, naturligtvis kan man det. Silvia/Jackson-utseendet är dock inte bara en version av fulhet, det är också ett exempel på en människa som med sitt utseende visar sig ha i stort sätt inget självförtroende alls.

Och bör inte en representant ha det? Det tycker jag nog.

Vidare ska hon självklart vara en förebild för alla stackars små flickor med dåligt självförtroende, och det är hon inte det heller, snarare tvärtom.

Konstigt nog så brukar det ofta sägas om Silvia att hon är så mycket klokare än kungen, något som väl inte torde vara alltför svårt, men jag tror att de simmar i ungefär samma vatten.

Hela denna krönika kan framstå som tämligen smaklös, och det är den också, men grejen är bara den att jämfört med den representativa odemokratiska plastfamiljen är den jordgubbar med socker och grädde.

När ska vi svenskar följa fransosernas kloka hantering av rojalismen?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s