Sista spiken i kistan för ännu en osmart terrorist

Under kvällen och natten har det mumlats på Facebook om självmordsbombning i Stockholm. Det är ju inte precis något man läser om varje dag, så det har varit väl värt att kolla upp.

Som ganska ofta har det visat sig att det handlat om självmordsbombning med tonvikten på självmord och mindre fokus på bombning. Jag menar, så djävla svårt borde det faktiskt inte vara för en någorlunda klyftig massmördarwannabe att lista ut ett hyfsat enkelt sätt att ta kål på folk. Man behöver ju inte ens dö själv på kuppen egentligen.

Men ofta tycker jag självmordsbombare brukar vara sina egna enda offer.

Ska man tro vad som har sagts än så länge om den här jeppen, så har han alltså råkat spränga in en massa spikar i buken och dött av skadorna.

Fyndigt, spikar är ju typ… Vassa.

Jo, det är klart, Det går att göra tämligen obehagliga granater med spikar som flyger åt alla håll och skadar och dödar folk. Men varför ens försöka? Jag har själv inga problem att tänka ut mycket lättare och dessutom säkrare sätt att döda folk (säkrare för att jag inte behöver dö själv, och för att jag kan vara säker på att lyckas).

Jag vet inte om det innebär att jag skulle vara en bra terrorist eller om det bara innebär att många terrorister helt enkelt inte tänker längre än näsan räcker, men det är en annan sak.

Det är inte svårt att få tag i skjutvapen i Sverige. Varför inte skaffa sig en älgstudsare, sätta sig på ett tak och gå loss i julruschen, istället för att slå in en massa spikar i sin egen mage?

Eller om man tänker efter vad som dödar folk mest här i landet. Nu menar jag inte alkohol. Men trafiken, den plockar sin rejäla del av kakan. Istället för att spränga en bil, varför sätter sig inte terroristerna helt enkelt bakom ratten? Det är ju inte som att de behöver körkort för att köra över folk…

Om såna här personer vore lite mer intelligenta, skulle de vara ett väldigt stort hot mot samhället. Jag vill inte förringa den fara det innebär med att det finns människor som planerar terrordåd här i Sverige, men det är faktiskt svårt att låta bli just nu.

Det här var inte karma. Det här var, om uppgifterna från media stämmer, en klant.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s