27500 kronor är inget att gnälla över

Igår såg jag något ytterligt löjligt på dumburken. Jag såg en fuck-föreningskärring som stod och gnällde över att lärarna hade så djävla dålig lön, nämligen 27500 kronor i månaden.

Många saker finns att beklaga sig över gällande att vara lärare, men 27500 kronor är inte en flaska piss. Vad är detta för djävla I-landsproblem?

Fuck-föreningskärringens enda fokus var ”pengar, pengar, pengar!”, men jag tror inte att folk vill bli lärare för att få ihop en massa pengar, och tur är väl det.

Jag tror att folk vill bli lärare av helt andra orsaker och att det stora problemet för lärarna ligger där, att kommunerna (och för all del staten) djävlas med dem så de inte kan sköta sina jobb ordentligt.

Den stora glädjen ligger inte i att få ihop så mycket pengar som möjligt. Tror man det, bör man söka en annan karriär än att bli lärare.

Nu är det inte så att jag tycker att lärare inte förtjänar mer pengar i plånboken, men faktum är att det finns gott om folk med betydligt tråkigare yrken som inte ens kommer upp i 15000 kronor i månaden här i Sverige.

Det rör sig kanske oftast om folk som inte gått på universitetet, men jag anser faktiskt inte att akademiker är en elitgrupp som förtjänar mer betalt än andra.

Jag anser att exempelvis folk som städar toaletter och tar hand om andra människors avföring på sjukhus och ålderdomshem borde få mer betalt än de flesta övriga, och jag tycker det är totalt oväsentligt om de är utbildade till sina äckel-yrken eller inte.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s